L’ONCE presenta el cupó dedicat al sector de l’hostaleria amb el Gremi de Restauració per a tornar a gaudir junts de bars i restaurants

Nº 44 AGOST 2020

cupon_bar_1.jpg

El sector de l'hostaleria, un dels més afectats per l'aturada econòmica provocada pel coronavirus, protagonitzà el cupó de l'ONCE de dissabte, 11 de juliol. Cinc milions i mig de cupons van difondre la important tasca d'aquest sector.

El delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Enric Botí, i el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias, amb el director del Gremi, Roger Pallarols, van presentar divendres 10 de juliol, a la terrassa del restaurant Picatta (Gran Via de les Corts Catalanes amb Viladomat) el cupó amb el qual l'ONCE donà suport als professionals de l'hostaleria i col·labora en tot el que sigui possible perquè pugui recuperar el terreny perdut durant el confinament. Molts dels establiments van posar els seus fogons al servei dels que van lluitar directament contra la malaltia i de les persones amb pocs recursos.

‘Tornem a gaudir junts' és la frase que es va poder llegir en aquests 5,5 milions de cupons, il·lustrats amb la imatge d'un cambrer que, amb la seva mascareta, porta a la safata dos cafès, que serveix a la parella asseguda en una taula de l'establiment.

Cupó de l'11 de juliol, dedicat a bars i restaurants.

L'hostaleria està formada per més de 300.000 establiments que donen feina a 1,7 milions de persones, i té un volum de vendes de 123.612.000 d'euros, amb una aportació del 6,2% al PIB de l'economia espanyola, segons dades de la Confederació Empresarial d'Hostaleria d'Espanya.

Restaurants, bars, cafeteries i pubs donen feina a 1,3 milions de persones i tenen una facturació propera als 94.000 milions d'euros, aportant el 4,7% al PIB nacional. A Catalunya, just abans de la pandèmia, el sector donava feina directament a 255.000 persones (assalariats i autònoms). Si suméssim els indirectes, la xifra s'elevaria notablement. Encara hi ha molts treballadors a l'ERTO.

Els bars han protagonitzat cançons, com la de Gabinete Caligari El calor del amor en un bar; o la de Maná, Clavado en un bar; en les què el bar és protagonista de diverses històries. També hi ha bars, restaurants i cafès de cinema, com el de Rick a Casablanca; Ratatouille, i la seu especial cuiner; El xef, amb Jean Reno al comandament dels fogons; El Bar Coyote; Cocktail; Tapes; o al bar de Star Wars, amb la seva variada clientela. Moltes escenes famoses en la història del cinema s'han desenvolupat en restaurants o bars.

També la pintura s'ocupa dels establiments d'hostaleria. Un exemple és Edward Hopper, i el seu quadre Los noctámbulos; o Ernest Descals, amb la seva col·lecció de quadres dedicats a cafeteries i bars; sense oblidar a Renoir, amb Después del almuerzo, en què s’uneix el cafè a la sobretaula i la tertúlia.

Un cupó, en definitiva, per tornar a gaudir d'aquests establiments que uneixen a molta gent, i els professionals, en moltes ocasions, es converteixen en amics de la seva clientela. Moment de tornar a aquests establiments perquè segueixin fent gaudir als seus clients amb seguretat i el degut distanciament físic.
 

Publicador de continguts

Más noticias de Joc

L’ONCE dedicà el seu cupó del dimecres 19 de novembre  a l’olivera Lo Parot, situada prop del poble d'Horta de Sant Joan, dintre de la sèrie ‘Abraça el teu arbre’.
El venedor de l'ONCE Leonardo Pelao va repartir tres cupons premiats amb 35.000 euros, 105.000 euros en total, des del quiosc del Carrer Via Júlia, 57. 
Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya, va lliurar a Eva Menor, consellera del Departament d'Igualtat i Feminisme de la Generalitat de Catalunya, el cupó amb el lema ‘Juntes som més fortes’. També els van acompanyar David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, i Mercè Batlle, presidenta del COCARMI. 

Publicador de continguts

GRUPO SOCIAL ONCE
ILUNION

Visualització del menú

Enllaços d'Utilitat

Publicador de continguts