L’Escola Cultura Pràctica (Terrassa), Puigberenguer (Manresa) i Joaquim Cusí i Fortunet (Figueres), guanyadors a Catalunya del Concurs Escolar ONCE

concurso_escolar_once_bandera_0.jpg

A Catalunya han participat, en el 36 Concurs Escolar del Grup Social ONCE, un total de 12.247 alumnes (6.839 de Barcelona; 2.960 de Tarragona; 1.318 de Girona i 1.130 de Lleida) i 183 docents de 156 centres educatius. Ho han fet  dissenyant banderes i himnes per la inclusió de les persones amb discapacitat. Han treballat estudiants dels centres educatius públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional.

Els guanyadors a Catalunya  han estat:

CATEGORIA A (3r i 4rt d’Educació Primària)
Nom del grup: 3RA (3r Primària)
Centre: ESCOLA JOAQUIM CUSÍ I FORTUNET (Figueres)
Professora:  Eva Serra

CATEGORIA B (5è i 6è d’Educació Primària)
Nom del grup: A (5è Primària)
Centre: ESCOLA PUIGBERENGUER (Manresa)
Professora: Mar Garriga

CATEGORIA C (ESO i FP Bàsica)
Nom del grup: B (4rt ESO)
Centre: ESCOLA CULTURA PRÀCTICA (Terrassa)
Professora: Maribel Sangüesa

Sota el lema ‘ONCE upon a time. La mirada de tod@s’, aquest programa de sensibilització educativa ha propiciat treballar a l'aula de manera activa el canvi d'actituds, la convivència respectuosa i reflexionar sobre qüestions que tenen a veure amb el seu entorn social més proper.

La participació s'ha realitzat per aules completes (una feina-una aula) dirigides per un mestre. Els estudiants de Primària, Secundària i Educació Especial (Categories A, B, C i E) han dissenyat una bandera que simbolitzi el moviment per la inclusió. La bandera ha estat titulada i per facilitar l'accessibilitat a la feina incorpora una audiodescripció amb una durada màxima d'un minut.

Els participants han pogut seleccionar retalls de revistes i diaris, utilitzar imatges d'Internet, fer fotos ells mateixos o realitzar una barreja de les opcions anteriors. Els estudiants d’FP i Batxillerat (Categoria D) han presentat un himne que, per a ells, representa el moviment social per la inclusió i amb una durada màxima de 2:30 minuts. Des de la web del concurs s'ha posat a disposició dels participants diverses bases musicals per triar una o fusionar diverses i posar-li lletra. L'himne s'ha acompanyat d'un títol, que no supera els 140 caràcters, i un text amb la lletra perquè sigui més accessible.

Jurat
Atès l’Estat d'alarma decretat pel Govern d'Espanya, el jurat no s'ha pogut reunir i ha votat telemàticament. El jurat ha valorat de manera especial la creativitat, la qualitat, el missatge i l'accessibilitat dels treballs presentats. El jurat de Barcelona i de Catalunya ha estat format per  Rebeca García, Cap del departament de Coordinació i Recursos Humans  i Generals de la Delegació Territorial ONCE Catalunya; Meritxell Caralt, secretària tècnica del COCARMI; Àngels Castro, periodista del Departament de Comunicació del Parlament de Catalunya; Lourdes Caseny, tècnica del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; Teresa Altagracia, tècnica de material tiflotècnic del CRE ONCE Barcelona; Dolors Moreiras, mestra del CRE ONCE Barcelona i Maria de la Sierra López, vicepresidenta segona del Consell Territorial ONCE Catalunya.

El jurat ha valorat els treballs dels guanyadors provincials de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona corresponents a les categories A (3r i 4t d'Educació Primària), B (5è i 6è d'Educació Primària) i C (Educació Secundària Obligatòria i Formació Professional Bàsica).

Jurat estatal, al juny
Els treballs presentats de les categories D (Batxillerat i Formació Professional Mitjana i Superior) i E (Educació Especial) no han estat valorats per aquest jurat perquè, segons indiquen les bases del Concurs Escolar, la valoració la realitzarà el Jurat Estatal, que farà la deliberació a finals de juny. El premi final serà una Tablet per a cada alumne/a i pel professor/a de la classe guanyadora.


Web                            http://www.concursoescolaronce.es/
Twitter                        @ConcursoONCE
Facebook                   facebook.com/concursoescolarONCE 
YouTube                     http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce
Instagram                   https://www.instagram.com/concursoonce/
 

Publicador de continguts

Contenido - Podcast

Logo podcast

Calendario

 1. dl
 2. dt
 3. dc
 4. dj
 5. dv
 6. ds
 7. dg
 8. 1
 9. 2
 10. 3
 11. 4
 12. 5
 13. 6
 14. 7
 15. 8
 16. 9
 17. 10
 18. 11
 19. 12
 20. 13
 21. 14
 22. 15
 23. 16
 24. 17
 25. 18
 26. 19
 27. 20
 28. 21
 29. 22
 30. 23
 31. 24
 32. 25
 33. 26
 34. 27
 35. 28
 36. 29
 37. 30
Esdeveniments del mes
No hi ha esdeveniments per aquest mes

Subscripció

Subscripció

IL·LUSIÓ, Butlletí de Notícies ONCE Catalunya
T'informem que les dades de caràcter personal que ens proporcionis en emplenar el present formulari seran tractades per Política privacitat

Publicador de continguts