El sector de la discapacitat aplaudeix l'anunci de crear el Pacte per a la Discapacitat a Catalunya
El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal moviment de defensa dels drets del col·lectiu a Catalunya, ha aplaudit l'anunci per la creació del Pacte per a la Discapacitat a Catalunya.
Així ho ha traslladat el president del COCARM, Antonio Guillén, en el transcurs de la reunió del Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT), celebrada el passat 19 de setembre al Palau de la Generalitat i encapçalada pel president Quim Torra. Guillén, que exerceix la vicepresidència del Consell juntament amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha reiterat la importància d'assolir "un compromís de país per la plena inclusió de les persones amb discapacitat", que doni resposta a les necessitats del col·lectiu "i promocioni els drets i deures del col·lectiu en consonància amb la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat".
Les bases per elaborar aquest Pacte es debatran en el marc d'una comissió interdepartamental que analitzarà l'adequació de la legislació i les polítiques públiques impulsades pel Govern a la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, així com també dels recursos econòmics destinats a la inversió social pública en discapacitat. La comissió, que comptarà amb la participació paritària de Govern i entitats, presentarà les seves conclusions a la propera reunió del CODISCAT, prevista per la primavera de 2019.
D'altra banda, el COCARMI també celebra que el Codi d'Accessibilitat entri en la darrera fase abans de la seva aprovació, amb l'acord de Govern de sotmetre'l a informació pública. L'accessibilitat és una condició prèvia perquè les persones amb discapacitat puguin viure de forma independent, participar plenament i en igualtat en la societat i gaudir de forma il·limitada de tots els seus drets humans i llibertats fonamentals en igualtat de condicions que la resta. Sense accés a l'entorn físic, el transport, la informació i les comunicacions, entre altres, les persones amb discapacitat no tenen les mateixes oportunitats de participació que el Codi d'Accessibilitat ha de garantir en la seva concreció.
A banda d'Antonio Guillén, en representació del col·lectiu de persones amb discapacitat han pres part a la reunió Rosa Cadenas (DINCAT), Roser Roigé (COCEMFE Catalunya), Josep Giralt (ECOM), Enric Botí (ONCE Catalunya), Israel Molinero (SMC), Raimon Jané (ACAPPS), Mercè Batlle (FEPCCAT), Úrsula Reales (DOWN Catalunya), Albert R. Casellas (FESOCA) i Josep Roset (FECETC).
Sobre el CODISCAT. Adscrit al departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el Consell és fruit de més de dos anys de treball conjunt de l'administració catalana i les organitzacions catalanes de la discapacitat després que l'estiu de 2012 el COCARMI proposés la seva creació al Full de Ruta de la Discapacitat 2012-2015 que va presentar a l'aleshores president de la Generalitat, Artur Mas. L'organisme vol ser una eina de diàleg i de treball conjunt de les organitzacions de la discapacitat i dels departaments i entitats locals que treballen per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, on les entitats que l'integren seran consultades pel Govern en tots aquells programes i recursos que desenvolupin per millorar l'atenció del col·lectiu.
- dl
- dt
- dc
- dj
- dv
- ds
- dg
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31