World Blindness Summit s’ajorna fins a maig de 2021 a Madrid, organitzada pel Grup Social ONCE

 • Boletín: Nº 41 MAIG 2020

  Temática: T'interessa La WBS passa de juny del 2020 al maig del 2021.

  El comitè organitzador de la World Blindness Summit Madrid 2020 ha pres la decisió d'ajornar la seva data de celebració, prevista per a aquest mes de juny, després d'analitzar la situació generada pel coronavirus a escala mundial i seguint les indicacions fixades per l'estat d'alarma declarat per les autoritats.

  Impulsada per la Unión Mundial de Ciegos (UMC), ICEVI (entitat que aglutina als majors experts del món en educació de persones cegues) i organitzada a Espanya pel Grup Social ONCE, aquesta cimera històrica es mantindrà a Madrid entre el 21 i el 26 de maig de 2021, per a debatre i marcar el camí cap al futur dels més de 285 milions de persones cegues del món.

  Es tracta de l’assemblea més gran en l’àmbit internacional entorn de la discapacitat visual, que comptarà amb una assistència de més de 1.500 persones cegues vingudes de 190 països i més de 200 organismes relacionats amb la discapacitat visual compartint espais, tallers, ponències, coneixements i experiències per treballar globalment per un món millor.

  També s'ha decidit ajornar TifloInnova 2020, fira de referència global en tecnologia adaptada a persones amb discapacitat. El comitè organitzador entén que ha de celebrar-se en les mateixes dates que la World Blindness Summit perquè les persones cegues de tot el món puguin veure les ajudes tècniques més avançades per a la millora de la seva qualitat de vida.

  Una vegada finalitzi l'estat d'alarma a Espanya i es normalitzi la situació generada pel coronavirus a tot el món, el comitè organitzador notificarà a col·laboradors i institucions implicades la nova data de celebració, que serà el maig del 2021. En aquesta línia, es continuarà treballant en l'organització d'aquesta cimera en la qual es caminarà cap a una nova visió de la ceguesa amb més de 17 esdeveniments, 45 conferències i 29 activitats que faran de Madrid la capital mundial de la ceguesa.