Videojocs accessibles per a tothom, a la tele

 • Boletín: Nº 5 FEBRER 2017

  Temática: T'interessa 'Entrenament cerebral ONCE-VODAFONE' és una sèrie de jocs accessibles a les persones amb discapacitat visual greu a través dels diferents dispositius mòbils. Els vam presentar a l'ONCE a Barcelona amb la participació del delegat territorial, Xavier Grau, la cap d'Autonomia Personal, Anaïs Garcia, així com l'instructor de tiflotecnologia, Santi Moese, i usuaris cecs afiliats que han realitzat un demostració de la utilitat de l'aplicació.

  'Entrenament cerebral ONCE-VODAFONE' és una sèrie de jocs accessibles a les persones amb discapacitat visual greu a través dels diferents dispositius mòbils. Els vam presentar a l'ONCE a Barcelona amb la participació del delegat territorial, Xavier Grau, la cap d'Autonomia Personal, Anaïs Garcia, així com l'instructor de tiflotecnologia, Santi Moese, i usuaris cecs afiliats que han realitzat un demostració de la utilitat de l'aplicació.

  Gràcies al 'Entrenament cerebral ONCE-VODAFONE', que ha estat desenvolupat per la firma Unobrain, les persones cegues o amb discapacitat visual tenen la possibilitat de divertir-se amb aquests jocs i, al mateix temps, entrenar la seva ment en àrees com la memòria, el càlcul, les funcions executives etc., a través dels seus smartphones o tablets. Totes les propostes d’Unobrain estan desenvolupades per un equip de neuropsicòlegs i validats per diferents estudis científics.

  Aquí podem ver i escoltar a els reportatge que han fet a TV3

  http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/les-persones-cegues-ja-poden-jugar-a-videojocs/video/5641731/

  I aquí,  també  podem seguir el reportatge de Barcelona TV

  L’Entrenament cerebral ONCE-VODAFONE està format per una sèrie de nou jocs, recopilats en l'aplicació Unobrain, disponibles per ser descarregats de forma gratuïta en els markets línia d'aplicacions mòbils, Apple Store per iOS i Google Play a Android.

  Els jocs estan pensats per a tots els gustos i possibilitats, des de propostes d'operacions matemàtiques, com "Super Estalvi" o "majorment"; combinació de lletres, com "Aquesta Paraula em sona"; o d'habilitat i destresa com "De pesca", "Ossets", "Semàfor" o "Sónar"; entre d'altres.

  Per poder accedir als jocs és necessari tenir instal·lada l'aplicació en els dispositius mòbils. Per a això, els usuaris amb discapacitat visual greu el primer que han de fer és activar les solucions d'accessibilitat, com VoiceOver o TalkBack, dins dels paràmetres generals del seu terminal. Després, cal accedir al market en línia i descarregar l'aplicació gratuïta Unobrain.

  Un cop dins, l'usuari cec s’ha de registrar entrant a "Crea ratlla" i a partir d'aquí pot començar a jugar.