Telefónica i l'ONCE s'alien per fer un nou terminal que faciliti la venda als gairebé 19.000 venedors

 • Boletín: Nº 36 DESEMBRE 2019

  Temática: T'interessa

  Telefónica i l'ONCE han signat un acord per proporcionar 21.400 terminals (TPV) dissenyats a mida per a l'Organització, que els distribuirà a tota la seva xarxa de venedors, formada per gairebé 19.000 persones, totes elles amb discapacitat, distribuïdes per tot el país. Una aliança que també inclou equips de substitució i serveis de manteniment sobre el terreny.

  El TPV comptarà amb sistemes de conversió de text a veu, solucions de protecció especials per resistir caigudes i condicions climatològiques adverses, un escàner i lector de codi de barres més potent i incorporarà, per primer cop, una pantalla en sistema Braille. D'aquesta manera, el dispositiu permetrà que gairebé tots els processos com la venda de cupons, comprovació dels dècims premiats i la devolució a la seu central dels números no venuts, es faci de forma tàctil. I igualment, qualsevol gestió que tingui a veure amb el dia a dia de temes administratius, el que ajudarà a conciliar la vida familiar i laboral d'aquests treballadors i treballadores.

  També s'incrementarà l'ample de banda incorporant tecnologia 4G per assegurar la cobertura des de qualsevol localitat.

  Per a Ángel Sánchez, director general de l'ONCE, "la innovació marca i marcarà la diferència en els processos productius i, a més, comptant amb un model de TPV accessible per a persones amb qualsevol discapacitat -gràcies a l'esforç conjunt amb Telefónica - seguim donant passos cap a la millora de la productivitat, de la conciliació laboral i familiar i, sobretot, de la igualtat”.

  "A Telefónica entenem que la tecnologia ha de ser la millor eina per millorar la vida de les persones i en aquest cas veiem que es compleix aquesta premissa, ja que el nou dispositiu facilitarà l'operativa dels venedors de l'ONCE, optimitzant l'accessibilitat en el seu entorn laboral a les persones amb discapacitat", va assenyalar Adrián García Nevado, director general de Grans Clients i Territori Centre de Telefónica a Espanya.

  L'acord entre l'ONCE i Telefónica tindrà una durada de cinc anys i inclou un projecte pilot amb 200 terminals l'any vinent. El desplegament definitiu dels TPV està previst per al 2021.