Noves etiquetes intel·ligents a la xarxa de metro i autobusos de TMB per millorar l’accessibilitat

 • Boletín: Nº 53 MAIG 2021

  Temática: T'interessa Dolors Luna, cap del departament de Serveis Socials per Persones Afiliades de l'ONCE Catalunya, en un moment de la seva intervenció.

  Rosa Alarcón, regidora de Mobilitat i presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB),  va presentar el passat dia 21 d’abril al vestíbul de l’estació de metro d’Universitat, un nou avenç en la digitalització del transport públic. Es tracta del desplegament d’etiquetes intel·ligents a les estacions de metro i les parades d’autobús amb les quals poden interactuar els telèfons mòbils mitjançant l’aplicació NaviLens, per a l’accessibilitat de les persones cegues, i l’aplicació de TMB, per obtenir continguts de servei i culturals gratuïts.

  L’acte va incloure una demostració del funcionament de les etiquetes. Hi van assistir també Joan Ramon Riera, regidor i president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat; Gerardo Lertxundi, conseller delegat de TMB i Dolors Luna, cap del departament de Serveis Socials per Persones Afiliades de l'ONCE Catalunya, entre d’altres.

  Les etiquetes també disposen d'un assistent de veu pensat per millorar l'experiència de les persones amb discapcitat que viatgin i "faciliten la seva orientació" va comentar Dolors Luna.

  Entren en funcionament 9.100 codis instal·lats en les estacions de metro i a les parades de autobús que a través de l'aplicació de TMB, informen dels serveis, horaris, agenda cultural i activitat diària. Ha de permetre  a l'usuari estar en moviment i detectar un codi sense estar directament enfocat amb el mòbil.

  "No fa falta acostar-se molt al codi ni saber on és exactament. Senzillament orientant-lo, el mòbil detecta on és la informació", va dir el conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi, en la roda de premsa de presentació del sistema.