Més de 80 obres, al Concurs Literari Roc Boronat

 • Boletín: Nº 60 GENER 2022

  Temática: T'interessa A la foto, els guanyadors del Roc Boronat en l'edicció passada a la cerimònia de lliurament.

  Dimecres 15 de desembre va finalitzar el termini de presentació d’obres a la XXIV edició del Concurs Literari Roc Boronat. Pendent de les dades definitives, de comptabilitzar els treballs que arribin per correu postal, aquesta edició compta amb la participació de més de 80 títols.

  Els objectius d’aquest concurs literari, que l’ONCE convoca des del 1999, són donar suport i estimular els escriptors i poetes en català i fomentar la creació literària en aquesta llengua entre les persones amb discapacitat visual. Consta d’una modalitat en prosa oberta a totes les persones de més de 18 anys (incloses aquelles amb ceguesa o discapacitat visual greu). L’obra guanyadora d’aquesta modalitat es publicarà per l’editorial Amsterdam a més de rebre una dotació econòmica de 6.000 € i una escultura amb placa gravada. I d’una modalitat de prosa exclusiva per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, a partir de 16 anys. En aquest cas, l’obra guanyadora serà premiada amb una dotació econòmica de 900 i una escultura amb placa gravada.

  A la darrera edició ,va resultar-ne guanyador Marc Cerrudo per l’obra Llunyania, una novel·la de superació d’un trauma que es va publicar com Lluny vol dir mai més, i que va sortir a la venda el passat 6 de setembre de 2021. A la categoria exclusiva per a escriptors cecs o amb discapacitat visual greu, Quim Martínez  va guanyar en l’apartat de prosa amb l’obra Vides trobades.

  Els guanyadors i/o guanyadores es coneixeran durant el primer semestre de 2022.