L'ONCE obre un concurs per premiar projectes emprenedors destinats a persones cegues

 • Boletín: Nº 37 GENER 2020

  Temática: T'interessa La convocatòria és pública i és per a emprenedors que ja compten amb solucions i casos en el mercat, perquè sigui més ràpida la seva implantació, així com a emprenedors amb un prototip o producte mínim viable (MVP) que pugui concretar-se en un termini curt (menys d'1 any).

  L'ONCE llançà el passat 10 de novembre ONCE Innova Emprendedores, un nou programa de captació de talent emprenedor en forma de concurs per premiar els millors projectes de startups i particulars amb bones idees per millorar la qualitat de vida de persones cegues a tots els àmbits, des de l'ocupació fins a l'accés a l'oci, l'educació o la cultura.

  El termini per enviar les propostes acaba el 31 de gener de 2020, moment en què el Jurat d'ONCE Innova Emprenedors començarà un procés de selecció a la recerca de sis finalistes i dos projectes guanyadors, amb el compromís d'implementar-los i ajudar a la inclusió real de més de 73.000 persones cegues o amb discapacitat visual greu afiliades a l'Organització.

  Per rebre el formulari d'inscripció definitiva en el concurs només cal enviar un email a onceinnovaemprendedores@once.es indicant nom i cognoms de la persona de contacte, nom de l'empresa, dades de contacte (mòbil i correu electrònic) i una breu descripció del producte.

  La convocatòria és pública i és per a emprenedors que ja compten amb solucions i casos en el mercat, perquè sigui més ràpida la seva implantació, així com a emprenedors amb un prototip o producte mínim viable (MVP) que pugui concretar-se en un termini curt (menys d'1 any).

  L'ONCE busca amb aquest concurs d'iniciatives solucions que basin la seva fórmula en la innovació tecnològica i que millorin la qualitat del lloc de treball de les persones amb discapacitat visual o facilitin l'apropament digital a les persones amb discapacitat visual.

  Prestigiós jurat
  La iniciativa està oberta a tota la societat i a qualsevol persona que tingui en la innovació la seva raó de futur. De fet, els treballs seran valorats per un prestigiós jurat format per destacats coneixedors del món de la innovació tecnològica i social de les principals marques, empreses i organitzacions.

  El jurat estarà format per Jorge Barrero, director general de COTEC; José Bayón, conseller delegat d'ENISA; Enrique Benayas, director general d'ICEMD-ESIC; Sara Bieger, consellera independent d'AXA; Carlos de la Iglesia, director de Comunicació i Desenvolupament Corporatiu de Microsoft Ibérica; Jorge Íñiguez, director general adjunt de Coordinació i Recursos Humans i Generals d'ONCE; Antonio Mayor, director de Comunicació i Imatge del Grup Social ONCE; Carmen Martin, Chief Diversity officer de Telefónica; Patricia Sanz, vicepresidenta 3a d'Igualtat, RH i Cultura Institucional i Inclusió Digital d’ONCE; i Ignacio Villoch, expert en Innovació, Emprenedoria, Talent i Sostenibilitat del BBVA.

  Al mes de març se celebrarà una gala de lliurament de premis, que comportarà a més la comunicació i difusió dels projectes finalistes i guanyadors.