L’ONCE i l’Ajuntament de Premià de Mar signen un conveni per millorar l’accessibilitat i la integració social de les persones amb discapacitat

 • Boletín: Nº 22 AGOST 2018

  Temática: T'interessa Miquel Àngel Méndez, alcalde de Premià de Mar i Xavier Grau, delegat territorial, van signar el conveni entre l’ONCE Catalunya i el consistori de la ciutat amb l’objectiu fonamental de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat al municipi. Van estar acompanyats per David Gutiérrez, segon tinent d’alcalde i per José Miguel Jiménez, director de l’agència de l’ONCE a Mataró.

  Dimecres 25 de juliol, Miquel Àngel Méndez, alcalde de Premià de Mar i Xavier Grau, delegat territorial, van signar el conveni entre l’ONCE Catalunya i  el consistori de la ciutat amb l’objectiu fonamental de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat al municipi, mitjançant l’accessibilitat dels seus espais públics i la inclusió social. Van estar acompanyats per David Gutiérrez, segon tinent d’alcalde de l’Àrea d'Atenció Social i Atenció a les Persones de Premià de Mar i per José Miguel Jiménez, director de l’agència de l’ONCE a Mataró.

  El conveni, que té una vigència inicial de dos  anys, té per finalitat definir un marc general i estable de col·laboració que permeti desplegar progressivament acords més puntuals d’actuacions referides a persones amb discapacitat, especialment amb ceguesa i amb deficiència visual greu, en àmbits com la mobilitat i l’accessibilitat i el disseny universal, la igualtat d’oportunitats, la no discriminació, la formació i el treball, la cultura i el lleure, les noves tecnologies i d’altres aspectes relacionats amb aquest col·lectiu.

  Les parts signants són conscients que la inclusió social s’aconsegueix primordialment amb una integració laboral que proporciona a les persones confiança i les fa socialment més integrades i participatives. L’Ajuntament de Premià de Mar i l’ONCE, conjuntament amb les entitats del seu Grup Social, afavoriran, treballaran conjuntament i donaran la màxima prioritat a l’adopció i desenvolupament d’aquelles iniciatives i actuacions que tinguin com a finalitat l’ocupació efectiva de persones amb discapacitat.

  L’ONCE Catalunya assessorarà en campanyes informatives que dugui a terme l’Ajuntament de Premià de Mar dirigides a les associacions, gremis de restauració i hostaleria, comerciants, sector del taxi i el transport de passatgers i altres empreses i professionals de Premià de Mar sobre l’accés lliure als seus establiments, vehicles i serveis dels gossos d’assistència degudament acreditats i els seus usuaris/es.