L’ONCE Catalunya commemora la 25 Diada de la Família a Montserrat amb la ‘Coca de la Solidaritat’

 • Boletín: Nº 31 JUNY 2019

  Temática: T'interessa Imartge aèrea de Montserrat quan es va repartir la 'Coca de la Solidaritat'

  Diumenge 2 de juny, l’ONCE a Catalunya va celebrar la tradicional trobada al Santuari de Montserrat per commemorar la Diada de la Gran Família de l’ONCE Catalunya, que  enguany arribà a la 25 ena edició i que va aplegar unes 1.200 persones entre afiliats, pensionistes, treballadors, familiars i amics de la nostra Institució. El Dia de la Gran Família de l’ONCE Catalunya és la romeria més gran del món que peregrina al Santuari de Montserrat.

  Ho vam celebrar de manera molt dolça, amb una gran taula de 25 metres amb la tradicional ‘Montserratina’, batejada per a l’ocasió com ‘la Coca de la Solidaritat’. La ‘Montserratina’ té  una massa similar a la del brioix: esponjosa, plana i allargada i coberta de sucre. La vam poder degustar amb una peça de xocolata, fins a 1.500 racions que es van repartir a la Plaça Central de la Basílica (12.00 h).

  Alberto Durán, vicepresident primer de Coordinació Institucional, Solidaritat i Relacions Externes del Consell General de l’ONCE i vicepresident Executiu de Fundación ONCE i d’ILUNION; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i David Bernardo, president del Consell Territorial i Josep Quitet de Creu Roja a Catalunya.

  Van assistir Alberto Durán, vicepresident primer de Coordinació Institucional, Solidaritat i Relacions Externes del Consell General de l’ONCE i vicepresident Executiu de Fundación ONCE i d’ILUNION; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i David Bernardo, president del Consell Territorial.

  La jornada va començar a les 9 del matí, després de la pujada en el cremallera de Montserrat, amb una gran botifarrada i va ser plena d’activitats. La missa conventual, Salve i Virolai i l’ofrena floral es va celebrar a les 11 del matí a la Basílica.

  Enric Botí, Àngel Ávila i Alberto Duran fan pinya amb el castellers de Vilafranca.

  També, a les 12.30 h, va haver-hi una exhibició de castellers amb l’actuació de la ‘Colla Jove Xiquets de Vilafranca’  i moltes més sorpreses.
  El dinar de germanor va comptar amb la presència de personalitats del món polític i social i representants d’associacions de persones amb discapacitat.

  Foto família ONCE Catalunya amb el Pare Abad.