L’ONCE Catalunya celebra Santa Llúcia

 • Boletín: Nº 37 GENER 2020

  Temática: T'interessa Imatge del Poliesportiu de la DT ONCE Catalunya en la celebració de Santa Llúcia. L’ONCE va viure dissabte 14 de desembre la celebració de Santa Llúcia i el 81 aniversari de l’ONCE. Més de 3.500 persones van commemorar l'aniversari i el dia de la patrona de les persones cegues amb activitats als 18 centres que l’ONCE té a tota Catalunya.

  L’ONCE  va viure dissabte 14 de desembre la celebració de Santa Llúcia i el 81 aniversari de l’ONCE. Més de 3.500 persones van commemorar l'aniversari i el dia de la patrona de les persones cegues amb activitats als 18 centres que l’ONCE té a tota Catalunya. Hi va haver celebracions a  Badalona, El Prat de Llobregat, Figueres (Blanes i Girona), Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mataró, Molins de Rei, Sabadell, Tarragona (Reus), Terrassa, Vic i Vilanova.

  L’ONCE, amb els seus 81 anys d’història, s’ha convertit en una de les senyes d'identitat solidària de la nostra societat. Una iniciativa de les persones cegues i amb altres discapacitats que, sentint-se diferents, volen ser tractades com a iguals.

  “Iguals per a avui” canten  els nostres venedors i venedores a carrers, cantonades i places. Iguals és un concepte que ens ha mogut sempre i que des d’ONCE Catalunya volem seguir cridant amb força. “Necessitem treballar com a iguals; estudiar com a iguals; conversar com a iguals; viure com a iguals i, des d'aquesta perspectiva, dibuixar societats millors per a avui, per a demà, per sempre”, assegurà Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya.

  La celebració de Santa Llúcia és un punt de trobada entre la gran família de l'ONCE Catalunya i la societat catalana. Una manera d'agrair la gran generositat que milers de ciutadans ens demostren dia a dia amb la compra dels jocs responsables de l'Organització, que permet dur a terme la tasca social de l’ONCE i la que presta a la resta del món de la discapacitat. Un homenatge als nostres venedors i venedores que, amb sol o pluja, vent o fred, posen sempre un somriure i reparteixen il·lusió pels carrers i places de les terres catalanes. Són els que porten sort i fortuna a moltes famílies que ara la necessiten més que mai. Un clam, tots plegats, a la solidaritat, l'esforç i la superació.

   

  A Barcelona

  A Barcelona, el dinar va estar presidit per Ángel Sánchez, Director General de l’ONCE i va comptar amb la participació de Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat; de Laura Pérez, tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona; David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya i Enric Botí, delegat territorial.

  La festa de commemoració va tenir lloc a l’edifici ONCE Catalunya de Barcelona  amb un dinar de germanor amb més de 600 persones amb venedors, afiliats, treballadors del Grup Social ONCE, del Centre de Recursos Educatius (CRE), del SBO, pensionistes, amics i persones vinculades a l’Organització.  

  Homenatge a la millor venedora de l’any 2019 de l’ONCE a Barcelona, Lourdes López Molina. Amb Enric Botí i David Bernardo, en el moment d'entregar-li el diploma.El dinar va estar presidit per Ángel Sánchez, Director General de l’ONCE i va comptar amb la participació de Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat; de Laura Pérez, tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona; David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya i Enric Botí, delegat territorial.

  La Laura, en Chakir i l’Ángel van iniciar el compte enrere del WORLD BLINDNESS SUMMIT, la Cimera Mundial de la Ceguesa, que se celebrarà a Madrid a partir del 19 de juny de 2020. Un esdeveniment que reunirà  1.500 participants de 500 organitzacions de 190 països, que representen 285 milions de persones cegues i amb discapacitat visual de tot el món. Ho ha van fer arrencant el primer full d'un calendari simbòlic que marcava els 188 dies que falten per arribar a aquesta gran fita. 

  Durant l’acte  es va fer un homenatge a la millor venedora de l’any 2019 de l’ONCE a Barcelona, Lourdes López Molina. Lourdes va començar a vendre els productes de joc responsable de l’Organització el 9 de gener de 1980, aviat farà 40 anys!!!  Té el seu punt de venda al carrer Baluard, 46, al cor de La Barceloneta. El seu va ser també el reconeixement a l’esforç i dedicació de tots els agents venedors de l’ONCE Catalunya, que actualment compta amb una xarxa de 2.700 venedors i venedores, que són el pilar fonamental de la institució.

   

   

  ONCE Tarragona
  Dinar de germanor que agrupà la direcció d’ONCE Tarragona i l’agència de Reus. Hi van participar més de 300 persones. Es va fer al restaurant El Álamo (Ctra de Montblanc, s/n - Alcover),  presidit per José Luís Pinto, vicepresident del Consejo General de l’ONCE amb la presència de Robert Figueras, alcalde d’Alcover; Alexandre Martínez, vocal d’AEDIS (Associació per al Desenvolupament de la Economia Social); Josep Barceló, vicepresident CREU ROJA Tarragona; Rafaela Pérez, vicepresidenta del Consell Territorial d’ONCE Catalunya; Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona; Fran Sánchez  subdirector de l’ONCE a Tarragona; Arantxa Vallespí directora de l’agència de l’ONCE a Reus i Xavier Almodovar, gerent d’ILUNION Bugaderia i serveis a la l'hostaleria a Tortosa.

  Durant l’acte es va retre homenatge a la millor venedora de 2019 de l’ONCE a Tarragona, Pilar Rosales Laseras i al millor venedor de l’ONCE a Reus, Josep Bonet Fibla. També es va fer un reconeixement a Andrea Medina, com a voluntària de l’any i es va donar medalla i diploma als treballadors que han fet els 25/35 anys de servei a l’ONCE.

  Acte de Santa LLúcia a Tarragona presidit per José Luís Pinto, vicepresident del Consejo General de l’ONCE amb la presència de Robert Figueras, alcalde d’Alcover; Rafaela Pérez, vicepresidenta del Consell Territorial d’ONCE Catalunya i Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona.

  ONCE Girona
  Dinar de germanor que va unir les agències de l’ONCE a Girona, Blanes i Figueres. Hi van anar un total de 358 persones. El dinar es va fer al Restaurant Pavelló del Castell de Peralada amb la presència de Pere Torrent, alcalde de Perelada; Ester Marcos, regidora de l’Ajuntament de Figueres; Adrià Vila, conseller territorial d’ONCE Catalunya; Pierre Torres, president de l’associació CECS de Perpignan i, per part de l’ONCE, Francisco Rodríguez, Antonio González i Manel Caballero, directors de les agències  a Girona, Blanes i  Figueres.

  Prèviament al dinar els assistents faran un visita guiada al Museu Castell de Peralada.

  Durant l’acte es va homenatjar als millors venedors i/o venedores de 2019 de les agències de l’ONCE a Girona, Blanes i Figueres Jacinto Cayuela Murica, Francisco Gallardo Gallardo i Margarita Puig Balló, respectivament. 

  ONCE  Lleida
  Dinar de germanor amb 120 comensals, dissabte 14 de desembre a les 14.30 h. al restaurant Palau de Margalef (N-240, 79, Torregrossa). 

  Marcelino Cid, director ONCE LLeida i Millor venedora 2019 de LLeida.

  ONCE Badalona
  Dinar de germanor amb salutació de l’alcalde Àlex Pastor, dissabte 14 de desembre a les 14.00 h. al restaurant O’Marulo (C/ Irlanda, s/n).

  ONCE Badalona Dinar de germanor amb salutació de l’alcalde Àlex Pastor, dissabte 14 de desembre a les 14.00 h. al restaurant O’Marulo.

  ONCE Granollers
  Dinar de germanor amb 120 comensals, dissabte 14 de desembre a les 14.00 h. al restaurant La Cabaña (carrer Cast Oliver, núm. 2, La Garriga).

  Granollers. Dinar de germanor amb 120 comensals, dissabte 14 de desembre a les 14.00 h. al restaurant La Cabaña (carrer Cast Oliver, núm. 2, La Garriga).

  ONCE Manresa
  Dinar de germanor amb 110 comensals, dissabte 14 de desembre a les 14.00 h. al restaurant La SALA de Sallent.

  ONCE Mataró
  Dinar de germanor amb l’alcalde David Bote, dissabte 14 de desembre a les 14.00 h. al restaurant de l’Hotel ATENEA PORT.

  José Miguel Jiménez, director ONCE Mataró, i Xavier Graau, conseller d'ONCE Catalunya, lliuren a Juan Carlos Millán Carrión el diploma com a venedor de l'any de l'agència.

  ONCE  Sabadell
  Dinar de germanor amb 104 comensals, dissabte 14 de desembre a les 14.00 h. al restaurant Can Berardo de Castellarnau.

  ONCE Terrassa
  Dinar de germanor amb 100 comensals, diumenge 15 de desembre a les 14.00 h. al restaurant Can Salas (Ctra. de Castellar, núm. 608). Amb l'assistència de Núria Marín, 2a Tinenta d'Alcaldia i de Lluïsa Melgares, 3a Tinenta d'Alcaldia de l'Ajuntament de Terrassa.

  ONCE Vic
  Dinar de germanor amb 130 comensals, dissabte 14 de desembre a les 14.00 h. al recinte del Seminari de Vic.

  ONCE Vilanova i la Geltrú

  Dinar de germanor amb 115 comensals,dissabte 14 de desembre a les 14.00 h, a l'Hotel Ceferino de Vilanova i la Geltrú.

  Juan José Sánchez Mateos, medallista de 35 anys, amb director de Vilanova. Genis Martos.