La il·lusió torna al carrer

 • Boletín: Nº 42 JUNY 2020

  Temática: T'interessa Enric Botí Castro de la Peña, Delegat Territorial ONCE Catalunya i David Bernardo Cabaco, President Consell Territorial ONCE Catalunya.

  Benvolgut, benvolguda,

  Per fi! Estem més a prop! Ja veiem la llum al final del túnel. Després de setmanes i setmanes de confinament, torna la vida, poc a poc. I això ens omple d’esperança. També saber la millor notícia per a la nostra Organització, que els 2.500 venedors i venedores estan molt més a prop de sortir al carrer, a omplir d’alegria les places i avingudes de tot Catalunya. Podríem dir que torna la il·lusió. El cupó i els nostres productes de joc responsable són una mostra clara de normalitat, de ciutadania plena.

  Ja tenim data, el 15 de juny, d’aquí a dues setmanes. Ens esclata la joia. Progressivament també ho faran tots els treballadors i treballadores que estan a l’ERTO per engegar de nou.
  Us volem donar les gràcies per la vostra paciència i actitud. I per les infinites proves de solidaritat que la gent ONCE ha demostrat en aquest temps. Heu estat generosos amb el vostre exemple, sempre amb la mà estesa per ajudar a qui més ho necessitava, els més vulnerables, persones cegues que viuen soles, gent gran que no podia anar a comprar o a buscar medicines a la farmàcia.

  Les trucades d’un important equip humà de professionals i col·laboradors que, dia rere dia, han servit per apaivagar moltes pors i inquietuds i han donat molts ànims són només un exemple de l’acompanyament, tan necessari, que hem fet a milers de persones.

  El Grup Social ONCE ha estat a l’alçada. L’ONCE, la seva Fundació i Ilunion han estat més obertes que mai, amb forces i recursos, per donar material a diferents entitats socials i associacions, per allotjar a sanitaris als seus hotels Ilunion Barcelona i Bel Art, per donar llits a malalts en quarantena, per aportar les seves impressores 3D, per distribuir mascaretes i EPIS...

  Som i hem estat capaços de resoldre processos de gestió, garantir serveis socials bàsics i acompanyar la nostra gent en aquests moments tan difícils (agents venedors, treballadors no venedors, gent gran sola, persones sordcegues i estudiants). Ho diem amb orgull, l’ONCE no els ha fallat i les persones que han fet aquesta feina tampoc.

  Aquesta etapa ens ha demostrat el que ja sabíem: hi ha moltes coses que tenen preu però no tenen valor i d’altres que tenen valor però no tenen preu, com les ganes que tenim d’estar junts, de tornar als carrers la il·lusió de cada dia, d’obrir les nostres seus i de tornar a prestar els nostres serveis com hem fet sempre.

  I serà en aquest moment quan ens retrobarem amb tu, per a donar-te l’abraçada que ens devem, encara que sigui respectant la distància.

  Enric Botí Castro de la Peña,
  Delegat Territorial ONCE Catalunya

  David Bernardo Cabaco,
  President Consell Territorial ONCE Catalunya