I Jornada del Pacte Nacional de la Discapacitat

 • Boletín: Nº 46 OCTUBRE 2020

  Temática: T'interessa Logo

  Dins el marc del Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat, i amb l’objectiu de compartir coneixement i aportar respostes col·lectives que contribueixin en l’avenç per a la plena inclusió de les persones amb discapacitat, dilluns 28 de setembre va tenir lloc la I Jornada virtual participativa. Es va obrir la participació a totes aquelles persones interessades en fer aportacions ja fossin a títol personal o en l’àmbit d’una organització. Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya i David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, hi van participar.

  La jornada va comptar amb Chakir El Homrani,  conseller de Treball, Afers Socials i Famílies; d’Antonio Guillén, president del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI); Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Famílies; i Pilar Sorribas,  directora general de Funció Pública i Quim Torra, en aquell moment encara president de la Generalitat.

  El president del COCARMI, Antonio Guillén, com a vicepresident del Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT), manifestà  que “el Pacte Nacional ha de servir per revertir tots els greuges que encara persisteixen a la societat i que fan que les persones amb discapacitat estiguem tota la vida en desavantatge respecte la resta de la societat”.

  Mitjançant aquest iniciativa es dona visibilitat a les accions que es desenvolupen en el si del Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat per tal abordar els reptes que tenen els ciutadans amb discapacitat en l’avenç cap a una societat més inclusiva. La idea és que, en properes fases, aquest coneixement pugui contribuir al desenvolupament d’un pla d’acció estratègic per avançar en l’atenció transversal i integral de les persones amb discapacitat d’acord amb els principis de la Convenció de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, alhora que permetrà un seguiment i avaluació d’aquesta contribució.