Estem de tornada!

 • Boletín: Nº 43 JULIOL 2020

  Temática: T'interessa Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE

  Benvolguts companys, benvolgudes companyes:

  Ho hem aconseguit. No teníem cap dubte que ho faríem perquè la nostra il·lusió, ja ho sabeu, pot amb tot. I perquè, un cop més, hem demostrat la nostra capacitat de ser capaços, encara en les més dures circumstàncies. Per això, no puc estar més satisfet de poder-vos remetre aquestes línies, des de l'emoció i des de la immensa alegria de la tornada i el retrobament. Però sí, ho hem aconseguit de nou, ho hem tornat a fer: tornem a peu de carrer; tornem als nostres treballs; el dia 15 de juny, tornem "els iguals".

  Quan el passat dia 14 de març, forçats per les circumstàncies, les indicacions governamentals i principalment per la nostra pròpia responsabilitat, vam decidir prendre la inèdita mesura de retirar a la nostra plantilla de venedors i venedores dels carrers no podíem imaginar com seria el camí pel qual ens conduiria la crisi sanitària.

  Han passat tres mesos en els que com a societat hem viscut situacions tràgiques i molt doloroses amb la pèrdua de moltes vides. La majoria de nosaltres hem tingut en el nostre entorn persones que han emmalaltit, i pitjor encara, que han mort. Des d'aquí vull traslladar-vos tota la calor i l'afecte, i de forma especial, vull retre un homenatge a alguns companys i companyes, treballadors i afiliats del Grup Social ONCE que ens han deixat a causa de la Covid-19. El seu record serà un estímul més perquè ens esforcem a treballar per arribar com més aviat a la normalitat perduda.

  Per fi!! El proper dia 15 de juny els venedors i venedores de l'ONCE, els veritables sentinelles de la il·lusió tornaran a posar-se les seves armilles, a connectar el seu TPV i a repartir sort pels nostres carrers. Tornaran a retrobar-se amb la seva clientela, amb els copropietaris del nostre projecte, la ciutadania del nostre país.

  Estic segur que tots vosaltres i especialment els venedors sereu un exemple en el desenvolupament de la vostra tasca professional, utilitzant tots els elements de protecció facilitats per l'ONCE i que garanteixen la seva seguretat i la dels nostres clients. Som conscients del sobreesforç que suposa gestionar el TPV i els nostres productes, compatibilitzant-lo amb la utilització de màscares, guants, pantalles protectores, gels ... i, no obstant això, estem convençuts que la nostra volta al carrer serà una mostra de quotidianitat, un mirada al passat feliç i una aposta per un futur millor que agrairan els nostres conciutadans.

  En aquesta etapa d'aturada social, la gent del Grup Social ONCE hem continuat actives com a agents secrets de la solidaritat. Hem posat a disposició de l'Administració els nostres hotels per a ser medicalitzats, hem treballat en l'avantguarda de la lluita contra el virus a les nostres bugaderies assumint el rentat de roba hospitalària, hem atès a través dels nostres professionals de serveis socials les necessitats dels nostres afiliats, especialment de la gent gran, i hem prestat serveis de tot tipus a ciutadans i ciutadanes en situació de vulnerabilitat a través dels nostres voluntaris, als quals els agraïm el seu compromís. En definitiva, no hem dimitit del nostre paper en la promoció de la solidaritat i la riquesa social.

  Una gran part dels nostres treballadors en ONCE, Fundació ONCE i Ilunion han estat afectats per un ERTO, mesura aquesta que, juntament amb moltes altres, han ajudat en gran manera a procurar la resistència de les nostres tres àrees executives i a preparar el terreny per poder sortir novament a operar en els sectors econòmics amb suficients garanties. En les properes setmanes, la gran majoria de treballadors i treballadores del Grup Social ONCE tornarem als nostres llocs de treball amb energies renovades i la il·lusió de formar part d'una idea diferent, d'un projecte inigualable.

  Per descomptat, que l'impacte econòmic que comporta la inactivitat durant tres mesos i la incertesa soci econòmica a la qual ens enfrontarem, marcaran la nostra gestió en el futur més immediat. No obstant això, estem a la graella de sortida amb moltes ganes de prémer l'accelerador. Som conscients que el circuit presentarà importants obstacles i difícils corbes que avui ni tan sols coneixem, però partim amb els avantatges que ens ofereix el nostre demostrat talent, el nostre inconformisme genètic i la nostra cohesió interna. A més, anem sobrats de combustible compost d'il·lusió, emoció i afecte. Tota la família de l'ONCE formem un vehicle social impossible d'aturar.

  Teniu el meu compromís personal que els responsables de Grup Social ONCE estaran més a prop que mai dels treballadors. Quan diem que som capaços de ser capaços reivindiquem la nostra història i el valor afegit que aportem a Espanya, al país de l'ONCE. Tenim motius per estar satisfets del que s'ha fet fins ara, però sobretot tenim sobrades raons per estar orgullosos del que som.

  Mai li vam donar l'esquena a un repte que suposés millorar la vida de la gent que ho té més difícil. Per això, si abans de l'aparició de la Covid-19 érem gairebé 73.000 treballadors, ara ens posem l'objectiu d'arribar als 75.000. Crear ocupació és la millor resposta que el Grup Social ONCE pot oferir a la societat espanyola en moments tan complicats com els que previsiblement s'acosten. La ciutadania sempre està al nostre costat perquè sap que no els fallarem. I creieu-me, no ho farem.

  Finalitzo deixant patent el meu exprés reconeixement a la comprensió i el compromís demostrat per tots els afiliats i treballadors d’ONCE, Fundació ONCE i Ilunion i a l'esforç, que segur farem tots, per reconquistar carrers i tornar a guanyar-nos el futur. Fa més de 81 anys vam decidir que volíem tenir un motiu per sortir de casa tots els dies, el proper 15 de juny tornarem als carrers i places de tot Espanya, no serà fàcil, mai ho ha estat, però "la il·lusió pot amb tot".

  Moltes Gràcies, Molta Salut, i Molta Sort!!!

  Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE