Els nous trens de les línies 1 i 3 del metro de BCN volen ser referents de transport accessible

 • Boletín: Nº 54 JUNY 2021

  Temática: T'interessa Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va visitar el passat 14 de maig a les instal·lacions del Metro del Triangle Ferroviari, la maqueta a mida real dels nous trens de les sèries 7000 i 8000 destinats a les línies 1 i 3 del metro de Barcelona, per conèixer els avenços incorporats en el disseny interior i l’accessibilitat.

  Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va visitar el passat 14 de maig a les instal·lacions del Metro del Triangle Ferroviari, la maqueta a mida real dels nous trens de les sèries 7000 i 8000 destinats a les línies 1 i 3 del metro de Barcelona, per conèixer els avenços incorporats en el disseny interior i l’accessibilitat.

  També va assistir Rosa Alarcón, presidenta de TMB; Joan Ramon Riera, regidor d’Infància, Joventut i Persones Grans i president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat; Gerardo Lertxundi, conseller delegat de TMB; Ramon Bacardí, director de la Xarxa de Metro; i representants de la Federació ECOM i COCEMFE i Dincat.

  Els nous trens que circularan per les línies 1 i 3 del metro de Barcelona a partir del 2022 tindran característiques avançades d’accessibilitat i volen ser referents del disseny universal per a tothom.

  Els vehicles es construeixen amb les prestacions de qualitat i sostenibilitat que TMB ha requerit, entre les quals s’hi inclouen condicions d’accessibilitat per complir no sols la normativa espanyola i catalana vigents, sinó també les directrius dels països de l’entorn que inspiren el futur Codi d’Accessibilitat de Catalunya.

  En nom de les entitats de persones amb discapacitat representades a l'acte, Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, assegurà que “l’aliança entre l’Ajuntament de Barcelona, TMB i les entitats és el que ha fet que aquesta ciutat sigui capdavantera en solucions d’accessibilitat per a tothom". I va afegir:  “Incorporar l’accessibilitat des de l’inici com ha fet TMB és una bona pràctica a imitar”.

  Enric Botí durant la seva intervenció.