El president del Grup Social ONCE: “Tirarem endavant amb la nostra capacitat de ser capaços”

 • Boletín: Nº 40 ABRIL 2020

  Temática: T'interessa Miguel Carballeda Piñeiro, president del Grup Social ONCE

  Permeteu-me que m’adreci a tots vosaltres davant la situació pel coronavirus, que ens ha portat a una realitat impensable, a la qual el Grup Social ONCE no és aliè.  Hem defensat sempre que som persones que treballen per a persones, que tenim una especial capacitat de ser capaços  i així continuarà sent, molt més en circumstàncies tan delicades com les que estem vivint.

  Són moments molt difícils per a nosaltres i per a la nostra gent més estimada. Són moments sense precedents a la història que han obligat les autoritats a prendre mesures excepcionals que, des del Grup Social ONCE, hem anat adaptant i aplicant a la nostra realitat.

  Continuarem complint amb les normes de les administracions i continuarem posant en marxa mesures amb l'única intenció de garantir la seguretat actual i futura de la nostra Institució  i de tots els nostres afiliats i treballadors. Tot el que fem és sempre pensant en vosaltres, pensant en les més de 72.000 persones afiliades a l'Organització, amb especial dedicació a la gent gran cega o amb discapacitat en situacions difícils. I en els 73.000 treballadors que constitueixen una part destacada de la ciutadania. Tenim al cor i al cap a les múltiples persones que tenen una relació amb aquesta gran família de la qual formem part.

  Comprenem els temors que pugueu tenir i som sensibles a la realitat de cada persona i, per això, treballem tots junts i amb la màxima responsabilitat per a minimitzar l'impacte de la situació. Volem enviar-vos un missatge d'agraïment per la professionalitat demostrada per les nostres plantilles que, des de la diversitat de les nostres àrees, segueix endavant com hem fet els homes i dones de l'ONCE durant més de 80 anys, i com fan ara molts treballadors i treballadores d'ONCE, Fundació ONCE i ILUNION, que responen a prestacions socials imprescindibles o serveis crítics i necessaris en aquesta situació d'emergència. Sobretot al costat de qui més el necessita.

  Us preguem la màxima col·laboració en el compliment de les instruccions de les autoritats públiques. He demanat personalment a tots els responsables del Grup Social ONCE que tinguin present sempre i en cada decisió a les persones i al futur d'aquesta Institució. Són dies durs, però tots hem demostrat que sabem superar les dificultats sempre units i amb il·lusió. Estigueu segurs que tirarem endavant i afrontarem el futur més forts desplegant la nostra singular capacitat de ser capaços.

  Hem portat a la pràctica ja mesures necessàries, encara que molt doloroses, com la retirada dels nostres gairebé 20.000 venedors i venedores dels carrers i places, la suspensió temporal de la nostra activitat de venda de productes de joc responsable i l'anul·lació de tota la nostra publicitat.

  Des del Consell General estem en contacte permanent amb la  realitat  de cadascuna de les àrees per a prendre, a cada moment, les decisions més oportunes pel que fa a les recomanacions i protocols establerts per les autoritats i també, com no podia ser d'una altra manera, en funció dels molt diversos escenaris en els quals ens movem.

  Reiterar-te que cada mesura que es pren té l'única intenció de garantir al màxim possible la seguretat de tots els companys i companyes que conformem aquesta gran família, que avui ho ha de ser, i ho és més que mai.

  Continuem donant mostres que som una part activa i responsable de la societat i que romanem i romandrem al seu costat en qualsevol situació, pendents com sempre especialment de les persones cegues, dels nostres majors i de la resta de persones amb discapacitat.

  Recordeu, portem molts anys comportant-nos com a #iguals i, com a tals, tractarem d'estar amb tots i cadascun de vosaltres i seguir units per a ser més forts, capaços de ser capaços. Ho hem fet sempre i no tingueu cap mena de dubte que ho continuarem fent.

  Us envio l'abraçada més forta que us pugui arribar per aquesta via que, prometo canviar-vos per un gran achuchón quan ens tornem a veure.

  Miguel Carballeda Piñeiro
  President del Grup Social ONCE