El Parlament elimina les restriccions a les persones amb discapacitat sensorial en els testaments

 • Boletín: Nº 35 NOVEMBRE 2019

  Temática: T'interessa El debat i la votació, que acabà amb aplaudiments dels diputats i del públic assistent, l'han seguit des de la llotja de convidats de l'hemicicle, entre d'altres, el delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, Enric Botí.

  El Ple del Parlament va aprovar dimecres 9 d’octubre el Projecte de Llei de modificació del Codi Civil de Catalunya per eliminar les restriccions per a persones amb discapacitat sensorial a l’hora d’atorgar testament i alhora els habilita per fer de testimonis d’altres persones.

  D’aquesta manera, les persones amb discapacitat sensorial ja no tindran restriccions i podran fer testament de forma privada i sense l’obligació d’estar acompanyats per testimonis. De la mateixa manera també podran intervenir en altres testaments en forma de testimonis.

  Amb la modificació es dona compliment a la resolució del Parlament sobre igualtat i no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial de 2017, i a la Convenció de Nacions Unides sobre drets de les persones amb discapacitat.

  La modificació del llibre quart d’aquest codi, que es va aprovar per unanimitat, obligarà ara a les notaries a oferir als seus clients els mitjans necessaris sense cost addicional per complir amb la nova normativa. El Col·legi de Notaris ha demanat un termini de sis mesos per poder-se adaptar la qual cosa se’ls ha concedit.

  El debat i la votació, que acabà amb aplaudiments dels diputats i del públic assistent, l'han seguit des de la llotja de convidats de l'hemicicle, entre d'altres, el delegat territorial de l'ONCE a Catalunya, Enric Botí, acompanyat de responsables de l'Organització, altres representants d’entitats i organitzacions de persones amb discapacitat sensorial i membres del Col·legi de Notaris de Catalunya.