El nou Terminal Punt de Venda, en fase de proves

 • Boletín: Nº 51 MARÇ 2021

  Temática: T'interessa Primer pla del nou TPV en fase de proves.

  Des de mitjans del passat mes de febrer, s'ha implantat la formació de la fase pilot a una cinquantena d’agents venedors i venedores d'ONCE Catalunya del nou TPV, Terminal Punt de Venda, una eina de treball imprescindible.

  El projecte de renovació del TPV té tres objectius:

  • Renovar la tecnologia de TPV per oferir major funcionalitat, complementant l'aplicació de joc amb altres que aportin valor al venedor.

  • Mantenir els estrictes nivells de seguretat que s'utilitzen en la comercialització de productes de loteria.

  • Assegurar que els nous TPV s'adapten a les necessitats de tot el col·lectiu de venedors.

  El nou terminal i els seus accessoris han estat dissenyats per garantir que l'equip sigui accessible per a persones amb discapacitat. S'han fet adaptacions a la carcassa i en el protector de la  pantalla que puguin servir de guia per a clients amb discapacitat visual.

  Es manté el disseny integrat i compacte. A més, igual que en l’actual equip, s'ha buscat un compromís entre funcionalitat i autonomia operativa. S'ha reduït la mida i el pes i s'ha incorporat una pantalla més gran i amb més resolució.

  També té una bateria de major capacitat i una tecla específica per a l'encesa i apagada del terminal. Incorpora com a millora un connector estàndard USB.

  Les diferències principals davant de l'equip actual són les següents:

  • Disposa d'un teclat extraïble, que permet intercanviar un teclat ampliat.

  • La introducció del PIN per a les operacions de pagament amb targeta es realitzarà a través d'un teclat en pantalla, en lloc del teclat físic.

  • El lector de codis de barres s'ha actualitzat.

  • El Sistema Operatiu és Android, la qual cosa permet una millor integració de funcions, així com la disponibilitat de diverses fonts de text per a la impressora o la pantalla, el que augmenta les possibilitats de configuració del dispositiu.

  El nou terminal manté els estrictes controls de seguretat, imprescindible per a realitzar operacions financeres a través del terminal. Canvia el pagament amb targeta, operativa com es realitzava anteriorment, però a l'hora d'introduir el pin de la targeta, el client teclejarà el mateix a la pantalla tàctil.

  L'equip està especialment dissenyat per a suportar les condicions d'operació en exterior i en diferents circumstàncies mediambientals. I per suportar cops accidentals contra altres objectes durant el desplaçament i l'operació per part dels venedors.

  Durant les sessions de prova els venedors s'han mostrat  molt interessats i expectants pel nou TPV, i sobre tot, per les millores i prestacions.