El Grup Social ONCE, entre les tres empreses més responsables i amb millor govern corporatiu

 • Boletín: Nº 50 FEBRER 2021

  Temática: T'interessa El Grup Social ONCE s'ha situat com la tercera empresa més responsable a l'Estat el 2020 i consolida la seva posició entre els tres líders més destacats del rànquing de responsabilitat i govern corporatiu que acaba de fer públic el prestigiós mesurador Merco.

  El Grup Social ONCE s'ha situat com la tercera empresa més responsable a l'Estat el 2020 i consolida la seva posició entre els tres líders més destacats del rànquing de responsabilitat i govern corporatiu que acaba de fer públic el prestigiós mesurador Merco. Cedeix el primer lloc aconseguit de forma consecutiva en els últims cinc anys a Inditex i Mercadona, que s'han vist impulsades en el passat exercici per la seva notorietat durant la pandèmia de la Covid.

  Les tres marques (Grup Social ONCE, Inditex i Mercadona) aconsegueixen les màximes puntuacions del rànquing, entre 9.300 i 10.000 punts (sobre 10.000 possibles), seguides molt de lluny per la resta. De fet, completen les cinc primeres places d'aquest rànquing Caixabank i Iberdrola, mentre que Telefónica, Mapfre, Ikea, Repsol i Santander tanquen el Top Ten de les 100 millor valorades, ja amb qualificacions d'entre els 7.000 i 8.500 punts de valoració.

  Aquest és el resultat presentat per Merco amb el rànquing sobre les 100 empreses més responsables i amb millor govern corporatiu d'Espanya en 2020, un any marcat per la pandèmia. L'anàlisi se centra en la transparència i el bon govern de les companyies, la responsabilitat amb els empleats, la transparència informativa, la qualitat de la informació que proporcionen, el compromís amb la comunitat i amb el país, la qualitat laboral o el respecte als drets del consumidor.

  A més, amb motiu del 10è aniversari d'aquest rànquing, també es van saber les 20 empreses amb millor responsabilitat en l'última dècada, i el Grup Social ONCE se situa en la cinquena posició, el que el consolida com un dels més actius. I, igualment, Merco ha treballat també sobre l'acció de la marques durant la pandèmia i s'ha situat al Grup Social ONCE en el lloc número 8 de notorietat.

  Per fer aquest rànquing, Merco ha comptat amb la participació de 1.141 directius de grans empreses, 84 experts en RSC, 82 periodistes d'informació econòmica, 32 membres de govern, 72 analistes financers, 63 social mitjana mànagers, 88 responsables d'ONG, 71 de sindicats i 79 responsables d'associacions de consumidors, així com 8.300 ciutadans. Al costat d'aquestes avaluacions es considera la realitat d'aquestes per mitjà d'una anàlisi d'indicadors objectius per part de 70 empreses i aquest any com a novetat s'inclou el rànquing de les empreses més responsables durant la pandèmia.

  Enhorabona a tots els treballadors i treballadores del Grup Social ONCE, que feu possible amb l'esforç quotidià, també en els moments més difícils, que seguim comptant amb una valoració extraordinària, reflex de la confiança dels ciutadans en la nostra tasca. Exemples com els realitzats durant la pandèmia (bolcats amb les persones amb discapacitat i amb més de 250.000 trucades telefòniques que han arribat a tots els afiliats i afiliades) o la participació en la darrera celebració de Santa Llúcia, per seguir destacant que #LaIlusiónPuedeConTodo. Són exemples de la solidesa i del grau de compromís de la gran família del Grup Social ONCE que, a més, contagia a la resta de la societat.