El Grup Social ONCE aposta per l'emprenedoria com a via per a la plena inclusió social de les persones amb discapacitat a INCYDE

 • Boletín: Nº 47 NOVEMBRE 2020

  Temática: T'interessa Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE, va intervenir en la inauguració de les jornades 'INCYDE School Barcelona 2020: Emprendre a la Discapacitat'.

  El Grup Social ONCE enforteix el seu compromís amb l'emprenedoria de les persones amb discapacitat tot donant suport a l'esdeveniment 'INCYDE School Barcelona 2020: Emprendre a la Discapacitat', que es va celebrar entre el 27 d'octubre i el 5 de novembre.

  Organitzat per la Fundació INCYDE, de les Cambres de Comerç, comptà amb la col·laboració i suport de RTVE, el Grup Social ONCE, Fundació Universia, Banc Santander, la Fundació La Caixa, i el Consorci Barcelona Zona Franca.

  L'esdeveniment va tenir un doble format. Els dies 27 i 28 d'octubre es van celebrar unes jornades que van ser inaugurades per Jose Luis Bonet, president la Fundació INCYDE; Marc Simón, sotsdirector general de Fundació Bancària La Caixa; Pere Navarro, delegat de l'Estat al Consorci Zona Franca; Verónica Ollé, secretària general de RTVE, Emma Toledano, representant de la Comissió Europea, i Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE.

  Durant aquests dos dies van intervenir importants personalitats com Luis Rojas Marcos; Ricardo Martínez, president i director executiu d'Equip Econòmic; Harsha Bennur, directora de Tecnologia Associada de Microsoft; Bisila Bokoko, fundadora i CEO de BBES International.

  També hi van participar Virginia Carcedo, secretària general d'Inserta Empleo i directora adjunta de Formació, Ocupació i Transformació de Fundació ONCE; Luis Cayo Pérez, president del CERMI, Carles Campuzano, director de Dincat Plena Inclusió Catalunya, Jon Ander Arzalluz, director d'Innovació de Gureak.

  A partir del 29 d'octubre, van tenir lloc una sèrie de tallers de formació per a emprenedors amb discapacitat com "Claus per a muntar una empresa", "Capital creatiu per gestionar el canvi", "Tendències de mercat i noves oportunitats de negoci", entre d’altres.

  La formació va ser mitjançant la plataforma ZOOM. A més, a l'acabar el programa, quatre emprenedors van ser seleccionats per a ser becats per la Fundació INCYDE per a realitzar pràctiques laborals en institucions o empreses de reconegut prestigi nacional o accedir als serveis d'incubació i assessorament en el procés de desenvolupament de la seva idea de negoci o projecte empresarial.