El CRE de l’ONCE a Barcelona acull el I Campus de Tecnologia per a estudiants cecs

  • Boletín: Nº 29 ABRIL 2019

    Temática: T'interessa Imatge d'un dels tallers del Campus.

    El Centre de Recursos Educatius (CRE) de l’ONCE a  Barcelona va acollir el I Campus de Tecnologia per a estudiants cecs o amb greu discapacitat visual, convocat per l’ONCE. Va ser del dilluns 25 al dimecres 27 de març i van participar 20 alumnes afiliats atesos des del Servei d’Atenció Educativa de l’ONCE, de tot l’Estat.

    Dilluns 25 de març, a les 10.30 h, al CRE, (seu del Servei Educatiu CREDV), va tenir lloc la benvinguda institucional per part de Josefina Isern, cap del Servei d'Atenció Educativa Inclusiva i Orientació del Departament d'Educació; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; María de la Sierra López, vicepresidenta del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Manel Eiximeno, director del CRE ONCE Barcelona, Servei Educatiu CREDV.

    Visita Tallers Monlau

    Dilluns 25 de març, a les 10.30 h, al CRE, (seu del Servei Educatiu CREDV), va tenir lloc la benvinguda institucional per part de Josefina Isern, cap del Servei d'Atenció Educativa Inclusiva i Orientació del Departament d'Ensenyament; Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya; María de la Sierra López, vicepresidenta del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya i Manel Eiximeno, director del CRE ONCE Barcelona, Servei Educatiu CREDV.En general, la tecnologia és una àrea d’especial dificultat per a l’alumnat amb discapacitat visual, donat que la majoria dels instruments, programes i processos que es realitzen no són especialment accessibles.
    Al campus tecnològic, l'alumnat va poder realitzar activitats pràctiques accessibles i especialment adaptades a les següents àrees: electricitat, estructures i mecanismes, programació, robòtica, tecnologies de la informació i comunicació multimèdia.

    Les activitats plantejades van estar vinculades al currículum escolar de la seva etapa educativa. Es van posar a la seva disposició les eines, recursos, adaptacions i estratègies dirigides a l'aprenentatge d'aquestes matèries. La metodologia de treball va combinar l'adquisició de coneixements teòrics bàsics amb la seva aplicació pràctica, mitjançant el mètode de projectes i de resolució de problemes.

    Es van fer dues visites destacades. Dilluns 25 de març va ser el torn del Centre d’Estudis Monlau,  escola pionera  en formació tècnica d’alta competició. Els alumnes del Campus van poder veure els seus tallers de mecànica i instal·lacions dotades amb equipament d’última generació. I dimarts 26 de març, Cosmocaixa amb una visita adaptada a l’Exposició Tintín i la Lluna i taller Viu l’electricitat

    Al Campus, es van fomentar valors com la solidaritat, l'amistat, la tolerància, la consideració i el compromís amb la diversitat, i es va reforçar la cultura institucional, el coneixement del Grup Social ONCE, els seus serveis i recursos.

    Manos en primer plano de un alumno con el dossier del Campus Inclusiu.