El col•legi Sant Rafael (La Selva del Camp), l’Escola Guillem de Balsareny (Balsareny) i l'Institut La Guineueta (Barcelona) guanyen a Catalunya el 34 Concurs Escolar del Grup Social ONCE

 • Boletín: Nº 19 MAIG 2018

  Temática: T'interessa Alumnes treballant en una classe. Sota el lema "Reinventem junts una escola per a tothom", el concurs ha posat a disposició dels participants diverses eines per treballar sobre aspectes tan rellevants com l'educació emocional, les intel•ligències múltiples, l'ús de les noves tecnologies, el redisseny de l’espai escolar o la diversitat a l'aula. D'aquesta manera, han estat els propis escolars i docents els que han realitzat diferents propostes per fer una escola per a tothom.

  El col•legi Sant Rafael (La Selva del Camp - Tarragona), l’Escola Guillem de Balsareny (Balsareny - Barcelona) i l'Institut La Guineueta (Barcelona), han estat seleccionats com a guanyadors de la fase autonòmica de Catalunya a la 34 edició del Concurs Escolar del Grup Social ONCE que, en aquesta ocasió, ha convidat a docents i estudiants a treballar i reflexionar junts sobre com poder fer una escola més oberta, diversa i per a tothom.

  A Catalunya, en aquesta edició, han participat 17.231 estudiants, coordinats per 354 professors i professores de 250 centres educatius, repartits de la manera següent:

  Barcelona 11.455 (alumnes) 217 (professors) 154 (centres)
  Girona 2.057 (alumnes) 34 (professors) 26 (centres)
  Lleida 848 (alumnes) 26 (professors) 21 (centres)
  Tarragona 2.871 (alumnes) 77 (professors) 49 (centres)

  Sota el lema "Reinventem junts una escola per a tothom", el concurs ha posat a disposició dels participants diverses eines per treballar sobre aspectes tan rellevants com l'educació emocional, les intel•ligències múltiples, l'ús de les noves tecnologies, el redisseny de l’espai escolar o la diversitat a l'aula. D'aquesta manera, han estat els propis escolars i docents els que han realitzat diferents propostes per fer una escola per a tothom.

  Els treballs seleccionats pel jurat autonòmic de Catalunya per a cadascuna de les categories han estat:
  CATEGORIA A: 3r i 4t de Primària
  Col•legi:  Col•legi Sant Rafael (La Selva del Camp – Tarragona)
  Curs:   Cicle Mitjà 3r de Primària
  Professora:  Mª Isabel Angles

  CATEGORIA B: 5è i 6è de Primària
  Col•legi:  Escola Guillem de Balsareny (Balsareny – Barcelona)
  Curs:   A 6è Primària
  Professora:  Marta Ortega

  CATEGORIA C: ESO i FP Bàsica
  Col•legi:  Institut La Guineueta (Barcelona)
  Curs:   A 2º ESO
  Professora:  M. Cruz Lence

  Aquests col•legis passaran a la següent fase, l'estatal. La resolució es coneixerà a mitjans de maig. Els guanyadors absoluts d'aquesta edició, gaudiran durant un cap de setmana a Madrid del Campus 'Reinventa l'escola’ amb experiències innovadores, visites culturals i tallers.

  El jurat autonòmic de Catalunya ha estat format per Àngels Castro , periodista del Departament Comunicació de la Generalitat de Catalunya; Meritxell Caralt, secretària tècnica del COCARMI; Lourdes Caseny, tècnica del Servei d’Atenció a la Diversitat i la Inclusió, adscrita al Departament d’Ensenyament; Teresa A. Sabariego, Tècnica de material tiflotècnic, adscrita al CRE ONCE BARCELONA; Rosa Pàmies, Mestra especialista de plàstica, del CREDV/CRE ONCE BARCELONA, adscrita al Departament d’Ensenyament; Rebeca Garcia, Cap del Departament de Coordinació i Recursos Humans i Generals de l’ONCE a la DT CATALUNYA i David Bernardo , vicepresident 1er del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya 

  Els estudiants de Primària i Educació Especial han realitzat un cartell que reivindica una escola per a tothom, acompanyat d'una audiodescripció. Mentrestant, els escolars de l'ESO, FP i Batxillerat han gravat una peça audiovisual (d'un minut de durada) acompanyada d'un guió detallat. Cada grup o aula ha pujat a la pàgina web del concurs (www.concursoescolaronce.es) el seu treball en la categoria corresponent: A (3r, 4t d'Ed. Primària); B (5è i 6è d'Ed. Primària); C (Ed. Secundària i FP Bàsica); D (Batxillerat i Formació Professional Mitja i Superior), i E (Ed. Especial).

  La página web http://www.concursoescolaronce.es/ 
  Twitter   @ConcursoONCE
  Facebook   facebook.com/concursoescolarONCE 
  YouTube   http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce