Castellfollit de la Roca estrena una desena de panells turístics adaptats per a persones cegues

 • Boletín: Nº 22 AGOST 2018

  Temática: T'interessa Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va participar el passat 4 de juliol a l'estrena dels panells informatius que l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca ha instal·lat als carrers del barri vell. També va assitir Manel Caballero, director de l'agència de l'ONCE a Figueres i un bon número deafilaits i afiliades.

  Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, va participar el passat 4 de juliol a l'estrena dels panells informatius que l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca ha instal·lat als carrers del barri vell. També va assistir Manel Caballero, director de l'agència de l'ONCE a Figueres i un bon número d' afiliats i afiliades.

  Xavier Grau i Manel Caballero.

  Es tracta de 10 panells d’informació turística que, a més de textos i il·lustracions convencionals, tenen informació en Braille i imatges amb relleu per tal que puguin ser d’utilitat a les persones amb problemes de visió. Vuit dels panells es refereixen a espais concrets del centre i dos més -de dimensions més grans- informen, respectivament, sobre el barri  i sobre la panoràmica que es veu des del mirador de la cinglera. Tots els panells nous tenen l'alçaria adequada a fi que la gent que va en cadira de rodes hi arribi amb facilitat.

  Poble adaptat
  Dos nens afiliats llegeeixen una informació en Braille.La iniciativa -va explicar l’alcalde, Miquel Reverter- s’emmarca en la política municipal de tenir un poble adaptat a tothom, en tots els sentits. Els nous panells han suposat una inversió de 10.000 euros, coberts amb recursos del pla de foment del turisme de la Generalitat, que a la Garrotxa han tramitat el Consell Comarcal i l’associació Turisme Garrotxa, la Diputació i l’Ajuntament. És el primer municipi de la Garrotxa equipat amb aquest material, però és possible que d’altres segueixin el model, va avançar el conseller comarcal i president de Turisme Garrotxa, Eduard Llorà.

  Xavier Grau va agrair la iniciativa de Castellfollit, ja que -va indicar- a Catalunya n’hi ha ben pocs precedents. “Ens trobem que el concepte de turisme inclusiu és relativament nou; tots els projectes haurien de ser-ho des de l’inici”, va manifestar Grau.