Campanya de l’ONCE amb l’Ajuntament de Molins de Rei per fer una ciutat més inclusiva

 • Boletín: Nº 53 MAIG 2021

  Temática: T'interessa La Tècnica de Rehabilitació de l’ONCE Àngela Arnau ha fet ja una formació als primers quatre Agents Cívics i a la Caporala de la Policia Local de proximitat.

  Un pas més per la inclusió. I amb menys barreres per tothom. L’ONCE i l’Ajuntament  de Molins de Rei col·laboren estretament  perquè la ciutat combati el barrerisme i tingui menys obstacles als carrers per facilitar la mobilitat de persones cegues,  per a gent gran i, també, dones embarassades i persones amb cotxets d’infants. La finalitat és aconseguir que Molins de Rei sigui un municipi més inclusiu.

  La nostra Organització i el consistori han desenvolupat una campanya de sensibilització que van presentar el 28 d’abril a l’Agència de l’ONCE del municipi. Agents cívics repartiran fulletons i donaran consells a peu de carrer quan detectin obstacles que poden dificultar la mobilitat d’aquests col·lectius. La Tècnica de Rehabilitació de l’ONCE Àngela Arnau ha fet ja una formació als primers quatre Agents Cívics i a la Caporala de la Policia Local de proximitat. Per exemple, se’ls ha explicat què es la discapacitat visual greu i la mobilitat reduïda, així com les trampes que poden haver a la via pública: des de pissarres de restaurants i taules de terrasses mal col·locades fins a tendals massa baixos i cotxes mal aparcats.

  “La mobilitat ens inclou a tots i els obstacles ens afecten tant a persones amb discapacitat com a persones grans o amb cotxets”, va destacar Jordi Sanjosé,  director de l’ONCE a Molins de Rei.
  L’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, va agrair la labor de l’ONCE i la seva implicació per millorar la ciutat, i va dir que la col·laboració amb l’Organització “és un primer pas de molts altres projectes conjunts”.

  El primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, va remarcar que: “Com a Ajuntament hem de millorar la senyalització dels passos de vianants per a persones amb deficiència visual”.