Aprovada la primera norma europea d'accessibilitat de l'entorn construït

 • Boletín: Nº 48 DESEMBRE 2020

  Temática: T'interessa La Norma EN 17210 Accessibilitat i usabilitat de l'entorn construït estableix els requisits que han de complir els entorns construïts, incloent els espais urbans, per poder ser considerats accessibles. En primer terme, una cadira de rodes.

  Els organismes europeus de Normalització han aprovat la primera norma europea sobre accessibilitat de l'entorn construït, liderada per Fundació ONCE i l'Associació Espanyola de Normalització, UNE.

  La Norma EN 17210 Accessibilitat i usabilitat de l'entorn construït estableix els requisits que han de complir els entorns construïts, incloent-hi els espais urbans, per poder ser considerats accessibles. D'aquesta manera, aquest estàndard impulsarà l'accessibilitat i la igualtat d'oportunitats en aquest àmbit, facilitant la integració social de les persones amb discapacitat.

  Aquest esperat estàndard, que es publicarà a principis de 2021 i estarà disponible en espanyol en el primer trimestre del l'any, respon a un mandat de la Comissió Europea (CE) i ha estat elaborat amb la participació de l’Administració, organismes nacionals de normalització, usuaris, consumidors, col·lectius de persones amb discapacitat i empreses.

  Lideratge 
  Espanya és un referent internacional en l'elaboració d'estàndards que afavoreixen l'accessibilitat. Per exemple, la Norma internacional ISO 21902 de turisme accessible està liderada per la Fundació ONCE, l'Organització Mundial del Turisme (OMT) i UNE. Es tracta del primer estàndard mundial en aquest àmbit i la seva publicació està prevista pròximament. A més, Espanya ha liderat la primera norma europea d'accessibilitat TIC.