Amazon i el Grup Social ONCE posen la tecnologia al servei de les persones cegues

 • Boletín:

  Temática: T'interessa Domòtica per a persones cegues. En primer terme, un home cec amb el seu gos pigall.

  Amazon i el Grup Social ONCE han signat un acord de col·laboració per impulsar l'accessibilitat universal de les persones cegues o amb discapacitat visual greu. L'objectiu és posar la tecnologia al servei de les persones cegues perquè puguin aconseguir la seva autonomia personal i la seva plena inclusió en l'àmbit social i laboral.

  A través d'aquest acord ambdues entitats es comprometen a desenvolupar, promoure i fomentar l'ús d'aplicacions i eines tecnològiques i tiflotècniques (dirigides a persones cegues), a més d'invertir en formació, investigació i desenvolupament, assessorament i recursos per a usuaris.

  Les possibles àrees de col·laboració entre Amazon i el Grup Social ONCE inclouen el desenvolupament de skills d'Alexa per facilitar a les persones cegues l'accés a través de la veu a continguts i serveis proporcionats per l'ONCE o tercers, la millora de l'accessibilitat, navegació i usabilitat de les pàgines web d'Amazon i el desplegament d'aplicacions i serveis en el núvol a través d'Amazon web Services (AWS). En l'actualitat ja estan disponibles dues skills per Alexa: Actividades ONCE, destinada a consultar les activitats d'animació socioculturals disponibles en els centres i Voluntariado ONCE, que permet a les persones afiliades a l'ONCE sol·licitar el servei de voluntariat.

  Igualment, sota aquest acord es podria treballar en projectes conjunts de R+D on es potenciï l'accessibilitat universal i el disseny per a tothom, així com la difusió i ús de Audible, servei que inclou continguts d'àudio-entreteniment com ara audiollibres i podcasts. En aquesta mateixa línia, també es treballarà en la potenciació de l'àmbit de l'audiodescripció de suports per a persones cegues.

  Finalment, aquest acord entre Amazon i el Grup Social ONCE també contempla la possible contractació de persones amb discapacitat a través de l'intercanvi d'ofertes d'ocupació i candidats, així com el foment de les compres responsables i la col·laboració en projectes d'"última milla".