Ajuts de l'ONCE per la Recerca, Desenvolupament i Innovació per cuidar la visió i prevenir la ceguesa

 • Boletín: Nº 54 JUNY 2021

  Temática: T'interessa Revisió de la visió a una persona.

  L’ONCE acaba de llançar una nova convocatòria de les seves 'Ajudes a la Investigació en Visió 2021/2022', amb les que pretén donar suport i estimular el coneixement científic més avançat i innovador en la prevenció de la ceguesa així com el desenvolupament de teràpies i tractaments efectius per als que tenen o poden desenvolupar problemes greus de visió.

  Es tracta d'una de les iniciatives de l'Organització que s'emmarquen en la seva acció social i que tenen com a objectiu fomentar la investigació lligada a les qüestions relacionades amb la visió al voltant de tres àrees de màxima actualitat i innovació: biologia molecular, cel·lular i genètica en malalties oftalmològiques; visió artificial i/o dispositius electrònics; i epidemiologia i estadística sobre malalties oftalmològiques.

  El termini de presentació dels treballs està obert fins el 30 de juliol de 2021 i podran presentar els seus projectes les persones físiques o jurídiques de qualsevol nacionalitat amb residència a Espanya, que realitzin la seva activitat investigadora en el territori estatal.

  Pel que fa a la dotació econòmica, cada ajut que s'atorgui estarà destinada al finançament total o parcial del projecte presentat i, en cap cas, pot excedir de 40.000 euros.

  Els projectes hauran de dirigir-se per correu electrònic a la bústia de la Unitat Central de afiliació, unicafdg@once.es, havent d'incloure la signatura electrònica en aquells documents en què consti la mateixa.

  Els projectes seran avaluats per un Comitè d'Experts atenent a criteris de qualitat, viabilitat futura i utilitat per a la millora de les condicions de vida de les persones cegues i amb discapacitat visual severa.