Accessibilitat a l’Anella Verda de Terrassa

  • Boletín: IL·LUSIÓ Nº 66 JULIOL 2022

    Temática: T'interessa Visita Comissió Accessibilitat Anella Verda de Terrassa.

    El passat 8 de juny, Gemma Badia, directora de l’ONCE a Terrassa; Àngela Arnau, tècnic de rehabilitació de l’ONCE, i l’afiliada Judit Serra van  assistir a una trobada de la Comissió d’Accessibilitat de l’Ajuntament de Terrassa, on juntament amb el regidor de  Manteniment urbà, Parc i Jardins i Obres públiques, Raúl Ibáñez; i de tècnics de l'Oficina Municipal de Promoció de l'Accessibilitat i del Servei de Medi Ambient i d’altres col·lectius de persones amb discapacitat, van visitar diversos trams de l'Anella Verda de Terrassa. Aconseguir que qualsevol persona pugui fer servir i gaudir els entorns amb seguretat, comoditat i autonomia és un repte per a la nostra societat. Per això, entre les accions que realitza l'ONCE, és prioritari contribuir a que els entorns, béns i serveis siguin totalment accessibles per a les persones cegues o amb baixa visió.

    La trobada va servir per validar l'estat del ferm, l'amplada i altres condicionants que garanteixin que tothom pugui transitar per aquests camins de forma autònoma. L'Ajuntament egarenc va valorar l'experiència, que ha permès detectar alguns aspectes de millora.

    L’Anella Verda de Terrassa és el territori que envolta la ciutat i s’estén fins als límits del terme municipal. És un espai sense urbanitzar, un mosaic de boscos, camps i torrents envoltats d’un ambient silenciós i pausat que formen un paisatge de gran valor ambiental i cultural.