L’ONCE i el Gremi de Pastisseria de Barcelona difondran el Braille de manera molt dolça

 • Boletín: Nº 24 NOVEMBRE 2018

  Temática: Solidaritat

  El conveni signat entre l’ONCE Catalunya i el Gremi de Pastisseria de Barcelona té com a objectiu difondre socialment el sistema de lecto-escriptura Braille que utilitzen les persones cegues i amb deficiència visual greu. El gremi, d'una manera molt dolça, vol  contribuir a la conscienciació ciutadana sobre l’etiquetatge de productes amb Braille contribuint a aconseguir la major accessibilitat i inclusió de les persones amb discapacitat visual.

  El conveni, per portar a terme la campanya del Torró-Braille-Solidari per aquest Nadal, l’han signat Elies Miró, president el Gremi de Pastisseria de Barcelona i Xavier Grau, delegat territorial d'ONCE Catalunya.

  El Gremi, amb l'ajut de tècnics d'ONCE Catalunya,  dissenyarà una barra de torró, que durà la signografia Braille, i anirà dins un embolcall que també portarà l’etiqueta en aquest sistema d’escriptura per a persones cegues. També es farà un motlle que es facilitarà als agremiats que vulguin participar en aquesta campanya.

  L’ONCE assessorarà al Gremi en com s’ha d’utilitzar el sistema de lecto-escriptura Braille pel que fa a l’etiqueta de l’embolcall sobre la forma de consignar a l’hora de fabricar la mateixa barra de torró la signografia del sistema braille.

  El Gremi, de cada barra de torró que es vengui a Catalunya, farà una donació a la Fundación ONCE del Perro Guía (FOPG).