L’ONCE Catalunya ret homenatge els seus voluntaris i els dedica un cupó

 • Boletín: Nº 15 GENER 2018

  Temática: Solidaritat L'ONCE Catalunya va retre homenatge als seus voluntaris, i els de tota l'Organització, i els dedicà el seu cupó de dimarts, 5 de desembre, al Dia Internacional del Voluntariat.

  L'ONCE Catalunya  va retre homenatge als seus voluntaris, i els de tota l'Organització, i els dedicà el seu cupó de dimarts, 5 de desembre, al Dia Internacional del Voluntariat. Cinc milions i mig de cupons van difondre la labor dels que regalen part del seu temps als altres. El Dia Internacional del Voluntariat se celebra el 5 de desembre, i va ser instaurat per l'ONU el 1985, per estimular a persones de tota condició a oferir els seus serveis com a voluntaris.

  Amb aquest cupó, que es sorteja el Dia Internacional del Voluntariat, l'ONCE dóna suport als que, de forma solidària, dediquen una bona part del seu temps a ajudar a persones cegues o amb discapacitat visual greu. L'ONCE compta amb 2.352 voluntaris que, el 2017, han atès 9.536 afiliats de l'Organització.

  L’ONCE Catalunya vol agrair la tasca del seus 361 voluntaris i voluntàries, que durant els primer onze mesos d’enguany ja han fet 6.292 serveis.

  El voluntariat a l'ONCE

  L'ONCE compta amb diversos programes de voluntariat, un servei que promou per reforçar els seus objectius d'aconseguir l'autonomia personal i integració social de les persones amb discapacitat visual. Va dirigit a aquells afiliats que, de manera temporal o definitiva, no han arribat a un grau d'autonomia personal necessari per a realitzar determinades activitats de la vida diària i no compten amb un suport familiar suficient. L'ONCE posa a disposició dels seus afiliats cinc programes de voluntariat.

  Programa d'Acompanyament, per atendre els afiliats que no posseeixen un grau d'autonomia personal suficient i que no disposen en el seu entorn de persones que els puguin acompanyar en els seus desplaçaments. Els voluntaris els acompanyen a serveis que presta l'ONCE (rehabilitació, aprenentatge de braille i tiflotecnologia, etc.); a consultes mèdiques, gestions administratives, compres, passejos pel seu entorn, etc. També acompanyen afiliats amb dificultats de mobilitat en els torns de vacances socials, i a persones adultes en el seu domicili, residència de majors o en un hospital, per pal•liar situacions de soledat o aïllament. En aquest àmbit els voluntaris d’ONCE Catalunya han fet 4.127 serveis.

  Programa d'Accés a la informació, dirigit a donar suport puntual als afiliats amb dificultats per accedir a la informació impresa plasmada en documents, se'ls ajuda en la formalització d'impresos, documents, fulls de comanda, etc. Els voluntaris els llegeixen la correspondència i altres documents, textos que comprenguin gràfics, fórmules o taules complexes. Aquí els voluntaris d’ONCE Catalunya han fet 796 tasques.

  Programa Esportiu, que facilita la pràctica esportiva en esports de base, ja siguin organitzats per l'ONCE o per altres entitats. Els voluntaris els donen suport en aquestes pràctiques esportives; col•laboren en l'accés a instal•lacions esportives i en el desenvolupament al seu interior. I possibiliten a l'afiliat les indicacions necessàries en entrenaments i proves, així com localitzar els elements i instruments esportius i estris personals. En aquest programa, els voluntaris catalans han realitzat 410 suports.

  Programa Cultural-recreatiu, que permet fer més accessible la cultura i l'oci a les persones amb ceguesa i deficiència visual, recolzant la seva participació en activitats culturals-recreatives tant organitzades per l'ONCE com externes. Els voluntaris d’ONCE Catalunya han fet 959 col•laboracions en l'organització d'activitats culturals, tertúlies, o conferències.

  Programa d'Experiència professional, amb la finalitat divulgar experiències laborals, que puguin servir de referència als afiliats demandants d'ocupació o que vagin a iniciar la seva marxa professional per compte propi. Les persones voluntàries donen suport amb la seva experiència sociolaboral a aquells afiliats que comencen el seu camí professional en el mateix lloc o sector per al qual la persona voluntària està qualificada. A més, permet donar suport, per part d'afiliats que hagin desenvolupat iniciatives de creació empresarial, a altres afiliats que vagin a emprendre el seu camí per compte propi.

  Nueva web voluntariado Fundación ONCE
  Coincidiendo con el Día Internacional del Voluntariado, que se conmemora cada 5 de diciembre, el Servicio de Voluntariado de Fundación ONCE puso de largo y estrenó su página web, una herramienta con la que pretende dar a conocer su trabajo y animar a más gente a que regale parte de su tiempo a otras personas, en este caso con discapacidad.
   
  El Servicio de Voluntariado de Fundación ONCE comenzó su andadura en enero de 2017 y desde entonces son ya más de un centenar de voluntarios los que se han unido a él para ayudar a otras personas, siempre con discapacidad, a cubrir sus necesidades más básicas o a mejorar su autonomía personal, entre otros aspectos.