Fundació MAPFRE i FOAL impulsen la inclusió laboral de persones amb discapacitat visual a Amèrica Llatina

 • Boletín: Nº 55 JULIOL 2021

  Temática: Solidaritat L'acord, signat pel director general de Fundació MAPFRE, Julio Domingo Souto, i el president de FOAL, Alberto Durán.

  La Fundació MAPFRE i la Fundació ONCE per a la solidaritat amb les persones cegues d'Amèrica Llatina (FOAL) han signat un conveni de col·laboració per unir forces en favor de la inclusió laboral de les persones amb discapacitat visual a Amèrica Llatina.

  L'acord, signat pel director general de Fundació MAPFRE, Julio Domingo Souto, i el president de FOAL, Alberto Durán, pretén impulsar la formació i inclusió laboral de les persones cegues de la regió a través de 86 beques i l'organització i realització d’11 cursos de formació de 300 hores cadascun a Argentina, Brasil, Xile, Colòmbia, El Salvador, Guatemala, Mèxic, Nicaragua, Paraguai, República Dominicana i Uruguai.

  El projecte pretén beneficiar més de 1.500 persones amb discapacitat visual de l'Amèrica Llatina i facilitarà el treball amb al menys 5 empreses i organismes públics per país, a una mitjana de 10 persones per organització, per a la presa de consciència de les possibilitats d'inclusió laboral de les persones amb discapacitat.

  El voluntariat de FOAL, expert en diversos camps de la discapacitat visual, estarà a disposició per enriquir el diàleg i al seu torn formar els voluntaris de Fundació MAPFRE en cultura inclusiva i discapacitat. FOAL inclourà aquest projecte dins del seu programa ÀGORA, l'objectiu del qual és facilitar a les persones cegues i amb discapacitat visual greu l'orientació laboral, accés a formació professional i contínua, ajuda per a la recerca, obtenció i manteniment de l'ocupació.