FOAL reforça l'atenció a persones cegues d'Amèrica

 • Boletín: Nº 41 MAIG 2020

  Temática: Solidaritat Estudiant llatinoamericana completa un puzzle.

  La Fundació ONCE per a la solidaritat amb les persones cegues d'Amèrica Llatina (FOAL) ha decidit reforçar i posar en marxa plans específics per a garantir i ajustar l'atenció que presta a les persones amb discapacitat visual greu dels 19 països llatinoamericans en els quals treballa, davant l'avanç de la COVID-19 en la zona.

  En aquest sentit l'oficina tècnica de FOAL segueix amb la seva activitat diària per a analitzar i atendre les persones cegues dins d'aquelles àrees en les quals treballa: inclusió educativa, inserció laboral, enfortiment institucional, rehabilitació, accessibilitat i cultura i esport.

  Per a això la Fundació disposarà d'un fons d'emergència econòmic  amb l'objectiu de pal·liar necessitats que estiguin relacionades amb les activitats fundacionals, o aquelles altres necessitats  bàsiques que puguin sorgir.
  A més, en col·laboració amb els diferents socis i organitzacions de persones cegues d'Amèrica Llatina, s'identificaran les necessitats assistencials i, a través d'entitats d'ajuda humanitària, assumirà tasques com l'adquisició de queviures i trasllat fins als domicilis, especialment d'aquelles persones grans amb ceguesa que viuen en llocs allunyats o persones amb sordceguesa.

  Atès que les persones cegues afectades poden requerir l'atenció de psicòlegs, treballadors socials i instructors de tiflotecnologia i braille, es comptarà amb l'ajuda de professionals en aquests camps.
  Així mateix es posarà a la disposició d'estudiants cecs i treballadors recursos didàctics per a l'autoformació.

  També l'ONCE obrirà tota la seva oferta cultural i d'oci a persones cegues d'aquests països: accés a la fonoteca; la videoteca AUDESC, amb pel·lícules i documentals audiodescrits; títols bibliogràfics en formats accessibles de la Biblioteca Digital; les últimes novetats en apps per a IOS i Android; o breus sessions informatives/ formatives sobre temes d'interès com el braille i la tiflotecnologia.