Sortida amb llaguts, jornada de convivència amb persones sordcegues i prevenció d'incendis

 • Boletín: Nº 69 NOVEMBRE 2022

  Temática: Serveis i activitats Un grup de 14 afiliats i 10 voluntaris han gaudit de cinc navegacions en llagut. A la foto, sortida a Vilanova i La Geltrú, gos pigall inclòs.

  Durant el mes d'octubre, els afiliats i afiliades de l'ONCE Catalunya han dut a terme diverses activitats lúdiques i formatives impulsades per la DT ONCE Catalunya. Una d'aquestes activitats ha estat el Curs d'Iniciació al Rem Tradicional, on, per segon any consecutiu i gràcies al Club de Llaguts de Vilanova i la Geltrú, un grup de 14 afiliats i 10 voluntaris han gaudit de cinc navegacions en llagut, una embarcació tradicional al litoral català. Els membres del Club que van participar en l'experiència, tots ells voluntaris, varen rebre prèviament una formació sobre pautes d'interacció amb persones cegues i amb discapacitat visual, per tal que l'activitat fos del tot inclusiva i accessible.

  Els voluntaris i Tècnics de Rehabilitació (TR) de l'ONCE també han participat en diferents jornades durant aquest mes d'octubre. D'una banda, els voluntaris de l'Organització varen participar, el passat 3 d'octubre, en una formació pràctica sobre sordceguesa, amb teoria i activitats de sensibilització. L'activitat va consistir a posar-se en la pell d'una persona sordcega i aprendre com adreçar-se, fer de guia i comunicar-se millor.

  Per altra banda, els Tècnics de Rehabilitació de l'ONCE Catalunya van rebre una formació, impartida pel Cos de Bombers de Barcelona, de Protecció Civil i Protecció, on van aprendre algunes pautes bàsiques per ajudar a les persones cegues en cas d'incendi, una informació essencial que tan de bon mai s'hagi d'aplicar.

  Els Tècnics de Rehabilitació de l'ONCE Catalunya (TR) van rebre una formació, impartida pel Cos de Bombers de Barcelona, de Protecció Civil i Protecció, on van aprendre algunes pautes bàsiques per ajudar a les persones cegues en cas d'incendi.