Persones amb discapacitat es formen en Big Data a Barcelona per millorar la seva inserció laboral

 • Boletín: Nº 2 NOVEMBRE 2016

  Temática: Serveis i activitats

  Un grup de persones amb discapacitat ha rebut durant 32 dies un curs intensiu de Big Data, que pretén millorar les capacitats i destreses d'aquest col•lectiu en l'àmbit de les tecnologies i, amb això, la seva inserció laboral.

  El curs, titulat 'Incorporació laboral en Big Data', ha estat organitzat per Fundación ONCE en el marc del programa EmprendeTIC amb la finalitat de fomentar l'emprenedoria entre persones amb discapacitat en professions del sector de la tecnologia i ocupacions emergents.

  Al curs, de 160 hores lectives, han participat un total de deu persones amb discapacitat en situació d'atur que compten amb estudis de Formació Professional en informàtica o amb coneixements bàsics de programació, o experiència laboral en aquest camp.

  Totes elles han rebut formació sobre Java, base de dades relacionals i programació SQL, Coneixement Linux, Hadoop, conceptes de Machine Learning i R i Visualització, a través de diversos mòduls.

  Al final de la formació, els alumnes que han passat el nivell de coneixement mínim i que són considerats aptes tenen la possibilitat de realitzar pràctiques laborals en empreses del sector, facilitades per l'empresa Datahack.

  Durant el temps que ha durat el curs, s'ha treballat també amb els participants en tallers d'orientació laboral i tutories individuals, amb l'objectiu de detectar les seves capacitats, interessos i enfocament de la seva trajectòria professional.