Més de 100 nens i nenes cecs del CRE celebren la Festa de l’Esport fent atletisme, goalball i ciclisme

 • Boletín: Nº 9 JUNY 2017

  Temática: Serveis i activitats

  El Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona va organitzar divendres 12 de maig la seva Festa de l’Esport, que enguany arribà a la 25ena edició. Durant el matí, els participants van practicar atletisme, natació, goalball, futbol sala i ciclisme en tàndem. Per la tarda, van gaudir de tallers i un berenar.

  Representants del Departament d’Ensenyament i de l’ONCE a Catalunya van donar la sortida a l’inici de les activitats, que es van desenvolupar a la seu de l’ONCE a Catalunya (entrada pel carrer Sepúlveda, 1), de 10.00 a 16.30 h.

  Es va comptar amb més de 60 estudiants voluntaris de la UAB, de la Universitat Ramon Llull (Blanquerna) i de l’Institut Ribot i Serra (Sabadell), i la col•laboració dels mestres de suport als alumnes cecs a Catalunya, que realitzen la seva tasca en el marc del Servei Educatiu CREDV/CRE ONCE Barcelona.

  La festa, com sempre,  té com a objectiu motivar els nens i nenes amb discapacitat visual i en edat escolar cap a la pràctica de diferents activitats físiques i de l’esport, realitzant una jornada de convivència entre els alumnes. Participaran més de 100 nens i nenes de Catalunya, Balears, La Rioja i Navarra.

  Actualment a Catalunya hi ha gairebé 1.200 alumnes amb discapacitat visual escolaritzats en tot tipus de centres educatius. Aquests centres són llars d’infants, escoles d’educació infantil i primària, instituts d’educació secundària, centres d’educació especial, universitats i escoles de formació d’adults, els quals reben suport específic en el marc del conveni de col•laboració signat des de l’any 1985, entre el Departament d’Ensenyament i l’ONCE.