L’esport inclusiu protagonitza les colònies d’estiu dels nens cecs de l’ONCE Catalunya a Caldes

 • Boletín: Nº 12 OCTUBRE 2017

  Temática: Serveis i activitats Dues nenes practiquen judo durant els campaments d'estiu de l'ONCE Catalunya.

  Una trentena de nens i nenes cegues i amb discapacitat visual greu de Catalunya i de les Illes Balears van gaudir de les colònies d’ONCE Catalunya a la Casa de Colònies Eurostage, de Caldes d’Estrac (Caldetes), del 5 al 9 de setembre. Ja fa vint-i-quatre anys que l’ONCE Catalunya organitza les colònies d’estiu per tal de potenciar una plena integració dels grups i el coneixement mutu dels escolars.

  Enguany,  igual que l’any anterior, les colònies han estat relacionades amb l’esport amb el  repte de fomentar la pràctica esportiva i promocionar-lo. Per això a més d’activitats lúdiques (jocs populars, tallers artesanals, piscina, jocs de nit...) es van fer activitats esportives amb la presència d’algú dels nostres  millors esportistes. 

  Un nen practica Goalball, a les colònies de Caldes d'Estrac.

  A més, amb l'afany de fomentar la importància de la pràctica esportiva, enguany l'ONCE va incorporar la realització d'un concurs amb el lema "Esperit Esportiu" per a tots els participants als campus esportius. Es va dividir en quatre categories segons l'edat i  va constar de tres proves (intel•lectual, habilitat física i esperit esportiu).

  Uns 730 xavals, una trentena a Caldetes, van  participar en les 24 activitats estiuenques que va oferir aquest any l'ONCE per tot l’Estat: 11 campaments esportius, 7 cursets d'estiu i 6 intercanvis i cursets d'anglès. Accessibilitat universal, esport, anglès i més autonomia personal han conformat l'ampli ventall d'activitats.