Esplugues de Llobregat té un 70% dels semàfors adaptats per a persones cegues

  • Boletín: Nº 56 AGOST 2021

    Temática: Serveis i activitats Persona amb comandament a un pas de vianants d'Espluges. Foto cedida per l'Ajuntament d'Esplugues.

    Esplugues de Llobregat té al voltant del 70% dels semàfors adaptats per a la població cega. El sistema, que va començar a aplicar-se al municipi fa 25 anys, s'ha estès en l'actualitat a les principals vies (avinguda Cornellà, carrer Laureà Miró, Molí...), així com a l'entorn de centres educatius i parcs, segons publica l'Ajuntament de la ciutat del Baix Llobregat a la revista municipal El Pont d'Esplugues.

    Aquests semàfors emeten senyals acústics perquè la persona cega pugui saber si el semàfor està verd. El sistema, homologat per l'ONCE, s'integra a l'òptica de leds del semàfor i s'activa amb un comandament a distància que activa la persona cega. Així s'aconsegueix que els avisos acústics només funcionin quan algú ho requereix expressament. Quan està a punt de finalitzar el període en verd per a vianants, s'activa un avís acústic diferent.

    De les gestions per accedir al comandament a distància s'encarrega l'ONCE. Actualment, dels 79 afiliats de l’ONCE a Esplugues de Llobregat hi ha 17 que compten amb el comandament per activar els semàfors sonors.