Celebrem la Il•lusió amb la 'gran gent' de l’ONCE

 • Boletín: Nº 36 DESEMBRE 2019

  Temática: Serveis i activitats Un grup de 67 persones, va visitar el Museu Nacional del Ferrocarril a Vilanova i la Geltrú.

  El passat 11 de l’11 vam celebrar a Barcelona, Girona i Tarragona el Dia de la Gent Gran i la Il·lusió. I el dia 12 a Lleida.

  A Barcelona. La nostre Gent Gran es va desplaçar fins a la localitat de Santa Pau, situada a la comarca de la Garrotxa prop del preciós entorn natural de la Fageda d’en Jordà. A continuació els 195 assistents, entre afiliats i acompanyants, van compartir un dinar de germanor al restaurant Can Xell i una sobretaula amb sorteig de regals i amenitzada amb música.

  L’acte el van presidir  David Bernardo, president del Consell Territorial de l'ONCE Catalunya; María de la Sierra López , vicepresidenta segona del  Consell Territorial; Anaïs García, cap de la Unitat d’Autonomia Personal i Accés a la Informació de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya i Pedro Higuera, referent de la gent gran de l’ONCE a Catalunya.

  L’acte el van presidir David Bernardo, president del Consell Territorial de l'ONCE Catalunya; María de la Sierra Belmonte, vicepresidenta segona del Consell Territorial; Anaïs García, cap de la Unitat d’Autonomia Personal i Accés a la Informació de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya i Pedro Higuera, referent de la gent gran de l’ONCE a Catalunya.

   

  A Girona.  Els  afiliats dels Clubs de la Gent Gran de la província de Girona van assistir, a la Sala d'actes de l'Agència de Girona, a la conferència ‘Astronomia per a cecs’, impartida per l'equip d'astrònoms de l'Observatori Astronòmic Albanyà. Van explicar diferents històries del nostre univers una conferència i van utilitzar models tàctils. Després, van compartir un dinar de germanor en el restaurant Agumas del Bassegoda Park.

  A Lleida. La nostre Gent Gran va visitar la fàbrica de la cervesa San Miguel de Lleida abans de fer un dinar de germanor a la braseria Bar Mundial, on van gaudir d’un especial sorteig.

  A diferents espais del museu, van poder tocar i pujar a diferents tipus de màquines: vapor, carbó i elèctriques i van conèixer amb les pròpies mans diferents tipus de locomotores a escala.

  A Tarragona. Un grup de 67 persones, va visitar el Museu Nacional del Ferrocarril a Vilanova i la Geltrú. Van poder tocar una maqueta del recinte (1.2000 metres quadrats de superfície) i van escoltar un àudio sobre la història de les primeres locomotores i els primers trajectes ferroviaris.  A diferents espais del museu, van poder tocar i pujar a diferents tipus de màquines: vapor, carbó i elèctriques i van conèixer amb les pròpies mans diferents tipus de locomotores a escala. Després, hi ha haver un dinar al restaurant La Cucanya, també del municipi de Vilanova.