Primera Volta a Menorca en caiac individual d'un afiliat cec afiliat a l'ONCE: 160 km en 9 etapes

 • Boletín: Nº 35 NOVEMBRE 2019

  Temática: Protagonistes Per primera vegada, una persona cega i amb discapacitat física motriu, Isaac Padrós, completà la volta en caiac individual a l'illa de Menorca. Acompanyat del caiaquista professional Rai Puig, Padrós va finalitzar el dia 4 d'octubre el recorregut d'uns 160 quilòmetres realitzat en 9 etapes, des del 22 de setembre.

  Per primera vegada, una persona cega i amb discapacitat física motriu, Isaac Padrós, completà la volta en caiac individual a l'illa de Menorca. Acompanyat del caiaquista professional Rai Puig, Padrós va finalitzar el dia 4 d'octubre el recorregut d'uns 160 quilòmetres realitzat en 9 etapes, des del 22 de setembre.

  Isaac Padrós, afiliat a l'ONCE, estudiant de la Universitat de Girona (UdG), col·laborador de la Fundació Eurofirms i president de l'Associació Multicapacitats, va sortir el passat 22 de setembre del Port de Ciutadella, acompanyat del caiaquista expert Rai Puig que ha donat la volta a l'illa de Papua, i ha realitzat el recorregut de Vancouver a Alaska, del Canadà i Estats Units. Padrós ha seguit les instruccions de Puig, s'ha guiat pel so i la música de l'equip del seu company. Durant tota la travessia s'ha rodat un documental que es presentarà en diversos festivals de cinema

  Aquesta aventura comptà amb el suport de l'ONCE, i el patrocini de la Fundació Eurofirms, la Universitat de Girona, l'Associació Multicapacitats, i la col·laboració de la Fundació de Persones amb Discapacitat de Menorca, en el marc d'un conveni amb la Fundació Foment Turisme Menorca, amb la participació del Consell Insular. El repte ha aconseguit nombrosos col·laboradors, com l'Ajuntament de Girona, Menorca en Kayak, Wala, Cafès Cornellà, al Celler de Can Roca, Grup Lapsus, Lucho por ti, Conviure amb Capacitats-Bassegoda Park, SK Kayak i Ocean 52.

  L'experiència de l'aventurer Rai Puig, i les ganes de superació i d'eliminar prejudicis d'Isaac Padrós, han estat fonamentals per completar el repte Caiac No Limits Menorca. Aquest èxit demostra que les capacitats superen les barreres i els prejudicis.

  En el caiac No Limits Menorca es destaquen les capacitats de les persones, i no les seves limitacions. Així mateix, es mostra el que es pot assolir, potenciant la confiança, l'esforç, el compromís i l'amistat. També juga un paper important la defensa del medi natural, la Mediterrània, que és l'origen de la biodiversitat i preservar-lo. És un repte que promou la diversitat i el respecte a les persones, per valorar les seves potencialitats, i el que poden oferir.