L'ONCE a Catalunya, al costat de Creu Roja

 • Boletín: Nº 52 Abril 2021

  Temática: Protagonistes Poster CreuRoja Respon

  Dissabte 13 de març va tenir lloc a través de la Plataforma Zoom la Jornada de presidents i presidentes i membres de comitès de la Creu Roja a Catalunya, sota el títol Per Humanitat.

  La benvinguda institucional va anar a càrrec de Josep Quitet, president de la Creu Roja a Catalunya, i Javier Senent, president de la Creu Roja Espanyola. També van intervenir Enric Morist, coordinador de la Creu Roja a Catalunya i Helena Fontanet, secretària de la Creu Roja a Catalunya.

  Enric Botí, delegat territorial d'ONCE a Catalunya, va participar a la taula rodona Preparats per al present, preparats per al futur  i va valorar el context social actual i la resposta de la Creu Roja davant la Covid-19. Botí va fer una mirada al passat per recordar sempre a la Creu Roja “al costat de qui més ho necessita. La gent de la Creu Roja són gent de paraula i, sobretot, de fets. Quan en una emergència o en una situació extrema no hi ha ningú, sempre trobes que aquesta institució humanitària s’ho fa per estar i per donar un cop de mà. Són herois de l’altruisme”, va explicar el delegat de l’ONCE.  I va subratllar: “La Creu Roja és humanitat i és pau”. Per Botí, l’ONCE, Càritas i Creu Roja són tres entitats singulars que comparteixen  una mirada social per ajudar els col·lectius més vulnerables. Finalment, Botí va parlar sobre la capacitat de l’amor:“Una vacuna infal·lible testada anys i anys entre els éssers humans com una forma superlativa de solidaritat”.

  A la taula, també hi van participar Sonia Fuertes, comissionada d'Acció Social a l'Ajuntament de Barcelona i  Ramon Agenjo, vicepresident i patró-director de la Fundació Damm. Va estar moderada per Ruth Gumbau, Periodista a TV3.

  Hi va haver sessions grupals de treball per abordar l’evolució de les situacions de vulnerabilitat en la societat i les accions de La Creu Roja per posar a les persones en el centre de la seva intervenció, entre d’altres.