La directora de l'ONCE a El Prat de Llobregat fa una xerrada a alumnes de l’Escola del Parc

 • Boletín: Nº 27 FEBRER 2019

  Temática: Protagonistes La directora de l'ONCE a El Prat de Llobregat visita uns alumnes de l’Escola del Parc

  El passat 14 de desembre la Raquel Saavedra, directora de l’agència de l’ONCE a El Prat de Llobregat, va impartir una xerrada a 25 alumnes de Cinquè A de Primària de l’Escola del Parc.

  Durant dos mesos els alumnes havien treballat la diversitat en els idiomes i quatre alumnes van fer un treball de recerca sobre el sistema de lectoescriptura Braille, que van exposar davant de tothom.

  La Raquel els hi va explicar què és l’ONCE i quines són les seves finalitats, el codi de lectoescriptura Braille amb exemples pràctics, cóm estudien els alumnes cecs i amb quines adaptacions tiflològiques compten. En definitiva, es van adonar que una persona cega pot estudiar i tenir les mateixes aficions que una persona sense discapacitat visual.

  Es va finalitzar amb un torn de preguntes i es va repartir un alfabet Braille per cada alumne.

  La visita de la Raquel  la va explicar així l'alumna Alba  M.:

  "És una noia completament cega. Ens va estar explicant moltes coses que no sabíem, per exemple, que ells també poden  esquiar, fer curses  o jugar a futbol etc. Ella per exemple va ser campiona  olímpica de natació a Atlanta i sots campiona a Sidney.  Té un títol de submarinista i  va estudiar la carrera de dret per ser advocada. També vam estar parlant de com guiar a una persona cega i no és gens fàcil, ens va ensenyar aplicacions del seu mòbil per ajudar-la,   i finalment, vam parlar de com descriure una persona a la gent cega.  Quan va acabar de parlar nosaltres vam poder fer moltes preguntes. Jo crec que no podem jutjar a persones amb discapacitats perquè poden aconseguir tot el que es proposin amb molt esforç i empenta. Tots hauríem de seguir  el seu exemple"