Ja tenim guanyadors a Lleida, Girona i Tarragona del 36 Concurs Escolar: 'La mirada de tod@s'

 • Boletín: Nº 40 ABRIL 2020

  Temática: Protagonistes Més de 12.000 estudiants i 183 mestres de Catalunya han dissenyat banderes i himnes per la inclusió de la discapacitat.

  A Catalunya han participat, en el 36 concurs escolar del Grup Social ONCE, un total de 12.247 alumnes (6.839 de Barcelona; 2.960 de Tarragona; 1.318 de Girona i 1.130 de Lleida) i 183 docents de 156 centres educatius de Catalunya. Ho han fet  dissenyant banderes i himnes per la inclusió de les persones amb discapacitat. Seran protagonistes de la World Blindness Summit Madrid 2020, la major assemblea mundial de persones cegues, portant la #inclusionXbandera, prevista pel mes de juny. Han treballat estudiants dels centres educatius públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional.

  Sota el lema ‘ONCE upon a time. La mirada de tod@s’, aquest programa de sensibilització educativa ha propiciat treballar a l'aula de manera activa el canvi d'actituds, la convivència respectuosa i reflexionar sobre qüestions que tenen a veure amb el seu entorn social més proper.

  Ja tenim guanyadors a Girona, Lleida i Tarragona. A Barcelona, donada l'alarma decretada pel Govern d'Espanya, el jurat no s'ha pogut reunir. El jurat ha valorat de manera especial la creativitat, la qualitat, el missatge i l'accessibilitat dels treballs presentats.

  Girona
  CATEGORIA A: 3r i 4t de Primària
  Col·legi: Escola Joaquim Cusí i Furtunet
  Curs: 3r de Primària
  Professora: Eva Serra
  CATEGORIA B: 5è i 6è de Primària
  Col·legi: Escola Carrilet
  Curs: 5è de Primària
  Professora: Loreto Pitarque
  CATEGORIA C: ESO i FP Bàsica
  Col·legi: Montessori-Palau
  Curs: 2º ESO
  Professora: Marta Carreras

  El jurat de Girona ha estat format per Francisco Rodríguez, director de l’ONCE a Girona, com a president; Adrià Vila, conseller territorial de l’ONCE a Catalunya; Eva Maria Palau, regidora d’educació, esports i seguretat en el treball de l’Ajuntament de Girona; Xavier Vila, cap de l’àrea de coordinació i planificació dels serveis territorials d’educació a Girona; Alex Martí, director TV Girona; Maria Sánchez, professora itinerant del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona.

  Lleida
  CATEGORIA A: 3r i 4t de Primària
  Col·legi: Escola Abat Ruera
  Curs: 4t de Primària
  Professora: Blanca Peña
  CATEGORIA B: 5è i 6è de Primària
  Col·legi: Escola Mossèn Albert Vives
  Curs: 6è de Primària
  Professora: Esther Pujol
  CATEGORIA C: ESO i FP Bàsica
  Col·legio: Institut Els Planells
  Curs: 2n ESO
  Professora: Montse Miralles

  El jurat de Lleida ha estat format per Marcelino Cid, director de l’agència de l’ONCE a Lleida, com a president; Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Nuria Llovet, mestra de l’equip educatiu de deficients visuals a Lleida; Francesc Guillaumet, director del diari La Manyana; Gloria Farré, subdirectora del diari Segre i Josep Mesalles, professor de l’Escola d’Art pública Leandre Cristòfol.

  Tarragona
  CATEGORIA A: 3r i 4t de Primària
  Col·legi: Escola Maspujols
  Curs: 4t de Primària
  Professora: Irene Jardim
  CATEGORIA B: 5è i 6è de Primària
  Col·legi: Escola Cèsar August (Tarragona)
  Curs: 6è de Primària
  Professor: David Jiménez
  CATEGORIA C: ESO i FP Bàsica
  Col·legi: Institut La Sénia
  Curs: 4º ESO
  Professora: Rosalia Serralta

  El jurat de Tarragona ha estat format per Raquel Saavedra, directora de l’ONCE a Tarragona, com a presidenta; Rafaela Pérez, vicepresidenta primera del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Joan Martínez, tècnic municipal en serveis educatius de l’ajuntament de Tarragona; Norian Muñoz, periodista del Diari de Tarragona i Clara Espinach, professora de l’ONCE a Tarragona.

  La participació s'ha realitzat per aules completes (una feina-un aula) dirigides per un mestre. Els estudiants de Primària, Secundària i Educació Especial (Categories A, B, C i E) han dissenyat una bandera que simbolitzi el moviment per la inclusió. La bandera ha estat titulada i per facilitar l'accessibilitat a la feina incorpora una audiodescripció amb una durada màxima d'un minut.

  Els participants han pogut seleccionar retalls de revistes i diaris, utilitzar imatges d'Internet, fer fotos ells mateixos o realitzar una barreja de les opcions anteriors. Els estudiants de FP i Batxillerat (Categoria D) han presentat un himne que, per a ells, representa el moviment social per la inclusió i amb una durada màxima de 2:30 minuts. Des de la web del concurs s'ha posat a disposició dels participants diverses bases musicals per triar una o fusionar diverses i posar-li lletra. L'himne s'ha acompanyat d'un títol, que no supera els 140 caràcters, i un text amb la lletra perquè sigui més accessible.

  La pàgina web            http://www.concursoescolaronce.es/ 
  Twitter                        @ConcursoONCE
  Facebook                   facebook.com/concursoescolarONCE  
  YouTube                     http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce
  Instagram                   https://www.instagram.com/concursoonce/