Homenatge als jubilats i jubilades de 2021

 • Boletín: Nº67 AGOST 2022

  Temática: Protagonistes Panoràmica de la sala a l’Hotel Ilunion Barcelona, seu de l’acte d’homenatge als nous jubilats

  Dimarts 5 de juliol ONCE Catalunya va celebrar, a l’Hotel Ilunion Barcelona, l’acte d’homenatge als nous jubilats. Un total de 163 companys i companyes es van jubilar o incapacitar al 2021.
  El saló presentava un aspecte impecable, amb 13 taules plenes, que feien molt de goig.

  David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, va obrir l'acte donant la benvinguda als assistents. I a continuació, Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya va adreçar unes paraules als homenatjats. Van reivindicar la paraula 'Gràcies' que va presidir l'acte. Van fer un lloc de paraules amb les lletres que formen aquest mot: G, de gratitud als treballadors per la seva entrega durant la vida laboral a la Institució; R, de reconeixement; A, d'amistat; C, de compromís; I, d'Il·lusió; E, d'esperança i S, de solidaritat.

  Es van mencionar als companys i companyes que van assistir a l’acte per centre d’adscripció. Els seus noms van anar seguit de clams i aplaudiments.

  Conclòs el dinar, va ser el torn de  la intervenció de Toni Martínez, referent del Major a Catalunya. Tot seguit, vam poder conèixer un xic més a cinc dels companys homenatjats, José Luis Alberdi, qui es va jubilar sent ser director de l’ONCE a Badalona, abans havia estat director de l’Oficina d’Atenció al Venedor en la D.T. i director de l’agència de El Prat; José Miguel Jiménez, director de l’ONCE a Mataró en el moment de la seva jubilació.  I els venedors dels jocs responsables de l’Organització; Rosario Belunces (Barcelona), José Campillo (Figueres), Francisca Merino (Tarragona). Van ser uns moments plens de records i molt emotius.

  Per finalitzar, els responsables de l’ONCE Catalunya van repartir a cadascú dels jubilats amb els quals van compartir taula un detall institucional. Es tractà d'una peça de metacrilat amb la base de color blanc i tres figures unides: una persona cega, una altra en cadira de rodes i una altra sense discapacitat. L’escultura simbolitza una societat inclusiva i normalitzada, on tots convivim uns al costat dels altres. I una dedicatòria: ‘Pels teus anys de servei i compromís amb aquesta família que segueix sent la teva’, en tinta i  en Braille a sota de la peça.