Homenatge als jubilats i jubilades de 2020

 • Boletín: Nº 59 DESEMBRE 2021

  Temática: Protagonistes Imatge del saló d'Ilunion Barcelona on es va celebrar l'homenatge als jubilats i jubilades de 2020.

  Dijous 4 de novembre ONCE Catalunya va celebrar, a l’Hotel Ilunion Barcelona,  l’acte d’homenatge als nous jubilats. Un total de 105 companys es van jubilar o incapacitar al 2020.

  El saló dinar presentava un aspecte impecable, amb 11 taules, plenes que feien molt de goig.

  David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya, va obrir l'acte donant la benvinguda als assistents. I a continuació, Enric Botí, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya va adreçar unes paraules als homenatjats.

  Van reivindicar la paraula 'Gràcies' que va presidir l'acte. Van fer un lloc de paraules amb les lletres que formen aquest mot: G, de gratitud als treballadors per la seva entrega durant la vida laboral a la Institució; R, de reconeixement; A, d'amistat; C, de compromís; I, d'Il·lusió; E, d'esperança i S, de solidaritat.

  Es van mencionar als companys i companyes que van assistir a l’acte per centre d’adscripció. Els seus noms van anar seguit de clams i aplaudiments.

  Conclòs el dinar, va ser el torn de  la intervenció de Toni Martínez, referent del Major a Catalunya. Tot seguit, vam poder conèixer un xic més a cinc dels companys homenatjats, Manuel Caballero, qui va ser director de l’ONCE a Girona i a Figueres i els venedors dels productes de joc de l’Organització; Juan Francisco Galindo (Tarragona), Josep Puighermanal  (Lleida) i Pedro Navarro (El Prat); aquest dos últims també han estat consellers territorials. I a Montserrat Juanet, mestra d’atenció precoç al CRE ONCE Barcelona. Van ser uns moments plens de records i molt emotius.

  Per finalitzar, els responsables de l’ONCE Catalunya van repartir a cadascú dels jubilats amb els quals van compartir taula un detall institucional. Es tractà d'una peça de metacrilat amb la base de color blanc i tres figures unides: una persona cega, una altra en cadira de rodes i una altra sense discapacitat. L’escultura simbolitza una societat inclusiva i normalitzada, on tots convivim uns al costat dels altres. I una dedicatòria: ‘Pels teus anys de servei i compromís amb aquesta família que segueix sent la teva’, en tinta i  en Braille a sota de la peça.