Grup Social ONCE dona suport al Dia Internacional de la Dona i lluita per eliminar bretxes de gènere

 • Boletín: Nº 63 ABRIL 2022

  Temática: Protagonistes Cupó dedicat el 8M al Dia Internacional de les dones

  El Grup Social ONCE va donar suport  al Dia Internacional de la Dona, dedicant-li el cupó del 8 de març i el cupó del 22 de febrer al Dia de la Igualtat Salarial. Reivindica així, i amb un munt d’actes a tot el territori,  la igualtat de la dona en l'àmbit laboral, salarial i tots els altres, i la necessitat d'eliminar definitivament les bretxes de gènere.

  Al Grup Social ONCE hi treballen més de 30.000 dones amb les mateixes condicions salarials que els seus companys, i representen gairebé un 43% de la plantilla total. Així, des de l'inici de l'ONCE, fa més de 83 anys, es va decidir que les persones que ocupen llocs de treball del mateix valor, cobren el mateix, amb independència que siguin dones o homes, i que tinguin discapacitat o no.

  Els salaris de les persones amb discapacitat a Espanya presenten una corba negativa en els darrers 10 anys respecte al conjunt de la població, i aquesta tendència s'accentua més en les dones amb discapacitat, fet que provoca que aquestes es trobin en una situació de més discriminació i vulnerabilitat. Les dones amb discapacitat cobren ara gairebé 500 euros menys que l'any 2010.

  María de la Sierra López , vicepresidenta del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, reivindica aquesta igualtat. “Pel Grup Social ONCE, la igualtat està al nostre ADN. Ho diem des de fa anys: Iguals per a avui, iguals per a demà. Sempre. Amb mateixa feina, mateix salari. El treball i el sou són dues bases per a tenir una vida plena i independent, també i especialment per les dones amb discapacitat. Per ser lliures, per viure en igualtat”.

  Per avançar en aquesta línia, el Grup Social ONCE treballa des de l'Observatori d'Igualtat d'Oportunitats, basat en els principis d'igualtat, no discriminació, acció positiva i accessibilitat universal, promovent que l'Organització se n'impregni transversalment.

  Ho manifesta així, Dolors Guiu, Agent d'Igualtat d'ONCE Catalunya: “Les dones hem de fer-nos sentir, hem de tornar a recordar que continuem lluitant perquè se'ns reconegui, que som iguals que els homes en tots els aspectes de la vida. Per això, del que fem avui dependrà aquest demà més just, igualitari i lliure al qual aspirem i pel qual sempre treballarem”.