El jove afiliat Pere Ribes presenta el seu llibre a Olot: 'És quan faig ràdio que hi veig clar'

 • Boletín: Nº 29 ABRIL 2019

  Temática: Protagonistes Pla general de la taula de la presentació del llibre de Pere Ribes. Foto:@byferrarophoto

  Dissabte 23 de març va tenir lloc la presentació del llibre Pere Ribes És quan faig ràdio que hi veig clar, de Pilar Riera i publicat per l’editorial Oliveras.

  En Pere Ribes, olotí, és cec de naixement, afiliat a l'ONCE,  i té molt clar que de gran vol ser periodista esportiu. De fet, ja és comentarista dels partits de l’equip local a Ràdio Olot i estudia com  juga el rival escoltant partits anteriors. “Quan era petit em deia: ‘sóc invident, com puc veure el futbol?’. He trobat una cosa que ha estat la meva salvació: la ràdio. La ràdio són els meus ulls”.

  L’acte de presentació va ser al Casal Marià a Olot, on el Pere va estar  acompanyat per la seva mare, l’Antònia Graboela i l’autora del llibre, la Pilar Rieda. I també Jose Maria Corominas, alcalde d’Olot,  i Sílvia Vilacoba, presidenta de l’Associació Garrotxa Cultural. Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, no es va voler perdre l'ocasió de estar ben a prop del Pere i de la seva família en un dia tan important. També hi van ser molts amics i amigues.

  Manel Eiximeno amb el Pere Ribes.

  @byferrarophoto Pere va estar acompanyat per la seva mare, l’Antònia Graboela i l’autora del llibre, la Pilar Rieda. I també Jose Maria Corominas, alcalde d’Olot, i Sílvia Vilacoba, presidenta de l’Associació Garrotxa Cultural. Manel Eiximeno, director del Centre de Recursos Educatius ONCE Barcelona, no es va voler perdre l'ocasió de estar ben a prop del Pere i de la seva família en un dia tan important. També hi van ser molts amics i amigues. I l'escriptora Pilar Riera.

  L'agost de 2014 Pere Ribes va conèixer David Planella, de Ràdio Olot. El periodista el va convidar a seure al seu costat per escoltar els partits de futbol. Pel Pere la ceguesa no és una barrera per construir el seu somni: ser de major periodista esportiu. “Jo amb la ràdio veig perfectament tot el que passa en el partit. Per això sé que ho sabria fer bé", afirma Pere. I s’explica: "Només vaig uns segons més tard que la resta de locutors, per rematar amb la meva intervenció i comentaris el que ells compten”. Pere estudia com  juga el rival escoltant partits anteriors. Explica que veu el futbol a través de la ràdio, perquè el periodista que retransmet el partit li descriu el terreny de joc i qui té la pilota, i la resta és imaginar-ho.

  Al 2017, l’ONCE Catalunya va concedir un del seus Premis Solidaris, el de la categoria de Mitjà de Comunicació, al programa  L’Olot, a Ràdio Olot. Aquella temporada va ser la tercera d’en Pere Ribes com a comentarista.

  Al 2017, l’ONCE Catalunya va concedir un del seus Premis Solidaris, el de la categoria de Mitjà de Comunicació, al programa L’Olot, a Ràdio Olot. Aquella temporada va ser la tercera d’en Pere Ribes com a comentarista.