Curs de puericultura per a mares i pares cecs

  • Boletín: Nº67 AGOST 2022

    Temática: Protagonistes Futurs pares i mares en una sessió del taller de puericultura, el passat mes de juliol, a la DT d'ONCE Catalunya.

    Durant el mes de juny i fins al 14 de juliol, s'ha fet un curs de puericultura adreçat als futurs pares i mares cecs o amb discapacitat visual greu. Ja fa gairebé 30 anys que es realitza a la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya, pionera en posar-lo en pràctica al 1994. Han estat vuit sessions carregades d'emocions i aprenentatges, en les quals els i les participants, tres mares i dos pares afiliats a l’ONCE, han conegut de primera mà estratègies per a tenir cura del nadó: el bany, l’alimentació, el canvi de bolquers, el passeig, la medicació, el joc...

    “La discapacitat visual té un plus d'inseguretat per a les persones cegues. Es poden qüestionar si seran capaços de cuidar i criar als seus bebès degudament, si sabran per què ploren, si captaran possibles malalties, si suportaran no veure el primer somriure...I naturalment sí poden. Són igual de capaços” manifestà Maria José Seseña, Tècnic en Rehabilitació d’ONCE a Catalunya, encarregada d’impartir el taller.

    El darrer dia del curs, es va fer una taula rodona on van assistir pares i mares que van fer el curs anteriorment per tal d’intercanviar experiències amb els futurs pares. Escoltar els seus trucs i  saber com els va resultar, va ser una gran ajuda.