"Por mí y por todos mis compañeros”, en marxa el 35 Concurs Escolar del Grup Social ONCE

 • Boletín: Nº 27 FEBRER 2019

  Més de 139.000 escolars i 2.300 professors de 1.887 centres educatius de tot el territori estatal participen ja en el 35 concurs escolar del Grup Social ONCE al crit de “Por mí y por todos mis compañeros”, aportant idees per convertir el temps de l'esbarjo en una oportunitat lúdica i educativa que no provoqui l'exclusió per raons de diversitat o discapacitat.

  Més de 139.000 escolars i 2.300 professors de 1.887 centres educatius de tot el territori estatal participen ja en el 35 concurs escolar del Grup Social ONCE amb el lema de “Por mí y por todos mis compañeros”, aportant idees per convertir el temps de l'esbarjo en una oportunitat lúdica i educativa que no provoqui l'exclusió per raons de diversitat o discapacitat.

  Es tracta d'un programa de sensibilització educativa que va arrencar el passat mes d'octubre amb la intenció que els estudiants treballin de manera activa el canvi d'actituds i l'actuació  dels estudiants per mantenir una convivència respectuosa, especialment en aquest moment feliç del cole, evitant que es converteixi en el contrari.

  L'hora de l'esbarjo sol durar entre 20 i 30 minuts. És el temps suficient perquè un estudiant se senti al marge dels seus iguals. Per això, aquest concurs busca que els centres percebin l'esbarjo com una part important del seu projecte educatiu i no com un simple parèntesi en la jornada lectiva. D'aquesta manera es pot convertir en una oportunitat educativa per a la inclusió i la diversió de tots i totes.

  Per participar, el concurs posa a disposició d'estudiants i docents diverses eines per millorar les seves aptituds socials i aconseguir un entorn d'esbarjo més inclusiu. D'aquesta manera, són els mateixos escolars i professors els que fan propostes per aconseguir un espai d'oci i convivència per a tothom.

  En el 35 concurs escolar del Grup Social ONCE poden participar tots els escolars dels centres educatius espanyols públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional.

  Els estudiants de Primària i Especial hauran de realitzar un cartell que reflecteixi les seves pautes per a fomentar i reivindicar la diversitat i inclusió al pati, que haurà d'anar acompanyat d'una audiodescripció. Mentrestant, els escolars de l'ESO, FP i Batxillerat hauran de gravar un videoclip musical (d'un minut de durada) que ha d'anar acompanyat d'un petit guió.

  Cada grup o aula haurà de pujar a la pàgina web del concurs (www.concursoescolaronce.es) el seu treball. Els directors o professors de tots els centres educatius que desitgen participar en el concurs i accedir als materials educatius, podran fer-ho a través del propi web o per via telefònica al número gratuït 900 808 111.

  La pàgina web http://www.concursoescolaronce.es/ 
  Twitter   @ConcursoONCE
  Facebook   facebook.com/concursoescolarONCE 
  YouTube   http://www.youtube.com/user/concursoescolaronce