Suport d'ONCE a la titànica labor de les infermeres

 • Boletín: Nº 42 JUNY 2020

  Temática: Joc L'ONCE ha volgut homenatjar el treball que estan realitzant les infermeres en la lluita contra la COVID-19 amb el cupó que tenia previst dedicar el 17 de maig a ‘2020 Any Internacional d'Infermeres i Matrones’ que, finalment, no serà sortejat per la situació de l’estat d'alarma.

  L'ONCE ha volgut homenatjar el treball que estan realitzant les infermeres en la lluita contra la COVID-19 amb el cupó que tenia previst dedicar el 17 de maig a ‘2020 Any Internacional d'Infermeres i Matrones’ que, finalment, no serà sortejat per la situació de l’estat d'alarma.

  Malgrat això, l'ONCE vol utilitzar la imatge ja dissenyada del cupó per a retre homenatge a les més de 307.000 infermeres -en representació de tot el sector sanitari- que estan en primera línia en la lluita contra la COVID-19, i a les matrones, algunes de les quals han ajudat a portar bebès al món en plena pandèmia.

  L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha declarat 2020 com a Any Internacional d'Infermeres i Matrones. És la primera vegada que tots els països s'uneixen per a homenatjar i donar suport a la labor que realitzen aquestes professionals de la sanitat, amb el seu treball diari i amb la seva labor en tasques de recerca.

  La pròpia OMS ha destacat que sense infermeres i matrones no s'aconseguiran els Objectius de Desenvolupament Sostenible ni una cobertura sanitària universal.En el món, el 70% del personal sanitari i social està integrat per dones. El personal d'infermeria i de parts constitueix una proporció considerable d'aquesta xifra.

  Amb 2020 Any Internacional d'Infermeres i Matrones es pretén que totes aquestes persones puguin treballar en entorns on estiguin fora de perill, gaudeixin del respecte dels metges i altres col·legues del sector de la salut i tinguin accés a serveis d'atenció sanitària que funcionin degudament, i que la seva labor estigui integrada amb la dels altres professionals de l'atenció de salut.